Életmód

103 évesen még horgászik a kisújszállási bácsi

facebook/kisújszállás hivatalos oldala
facebook/kisújszállás hivatalos oldala
A munka megnyugtatja és egészségben is tartja.

Százharmadik születésnapján, szeptember 22-én az önkormányzat nevében Kecze István polgármester és Demeter Jánosné települési képviselő kisújszállási otthonában köszöntötte Horváth Károly nyugalmazott kőműves mestert, írta a szoljon.hu.

Károly bácsi 1960-ban költözött feleségével a városba, keze munkáját több felépült ház is őrzi a városban. A kőműves mester aktív korában évtizedeken át tevékenyen részt vett szakmunkástanulók oktatásában is.

Az idős úr ma is bevásárol, ügyeket intéz – legtöbbször autóval, ám néha kerékpárra pattan, és úgy járja a város utcáit. Lánya, Török Lajosné Julika néhány házzal odébb lakik, vele naponta találkozik. Unokáit – Zoltánt és Lajost – és a 18 éves dédunokáját ritkábban látja, ők nem a városban élnek.

Károly bácsinak két szenvedélye: a rejtvényfejtés – naponta sodukozik – és a horgászás. Bár – mint mondta – már több a pecás, mint a hal tóban, de a természet, a csend megnyugtatja.

Udvarán zöldséget, gyümölcsöt termel, nagyon szép a virágoskertje is.

A munka megnyugtatja és egészségben is tartja, gyógyszert nem szed, orvoshoz is csak akkor jár, ha jogosítványt érvényesíttet.

Isten éltesse őt erőben, egészségben még sokáig.

Kapcsolódó
Háromszáznál több 100 éves ember él a nyugalom szigetén
Tudósok is keresik a jelenség magyarázatát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik