Életmód

Gyerekdallal emlékezik Bálint gazdára Kalap Jakab

Ezzel is ösztönözve a gyerekeket az almafogyasztásra.

Jakab Zsolt, a Kalap Jakab Bábszínház megálmodója és vezetője 2019-ben Bálint gazda, az ország kertésze 100. születésnapja közeledtével – Gyuri bácsival „szövetkezve” – szervezte meg a “100 év, 100 fa, 100 óvoda” programot. Ennek keretében célul tűzték ki a Bálint gazda által adományozott 100 gyümölcsfa elültetését az ország 100 óvodájában.

Mindenki szeretett Gyuri bácsija 2020. júniusában elhunyt. Az általa adományozott utolsó fát, a századikat 2021. októberében Bálint gazda özvegyével, Récsey Antóniával ültették el a Zöld Katica Egyesület tanösvényén.

A legifjabb korosztály, az óvodások környezeti nevelésének elkötelezett híve Kalap Jakab, aki Bálint gazda halála óta is őrzi az ország egykori kertészének szellemiségét. Ennek legújabb példája az a kedves hangvételű dal, melyet – Bálint György emlékére – az almaszezon kellős közepén alkotott Jakab Zsolt, szándékai szerint ezzel is ösztönözve a gyerekeket az almafogyasztásra.

Ami a performansz különlegessége, hogy Jakabék háza előtt Kalap Jakab logós almák teremtek.

A “100 év, 100 fa, 100 óvoda” akció előtt több fát is elültettünk Gyuri bácsi irányításával. Az egyik tőle kapott fa Kalap Jakab logós almákat termett! Aki nem hiszi járjon utána, és nézze meg a videót

– mondta a Sokszínű vidéknek Kalap Jakab.

A valóság viszont az, hogy egy reklámajándékok készítésével foglalkozó cégtől kapták ajándékba az egyedi almákat, ez szülte a dal ötletét.

A videó egy családi klip, abban minden szereplő Kalap Jakab gyermeke és unokája, akiknek javaslatára Jakab Zsolt ebben az esztendőben megkapta a Férfiak Klubja Nonprofit Közhasznú Kft. által alapított Gránit Oroszlán Példakép Díjat a legjobb apa kategóriában.

Ennek díjazottjai azok a személyek, akik szeretteikért, családjukért, tágabb közösségükért fáradoznak, és tetteikkel a közjót szolgálják.

Fotók az Almadalról

Gratulálunk Kalap Jakabnak az elismeréshez és az új gyerekdalhoz.

Kapcsolódó
Így tároljuk az almát, hogy sokáig ehető maradjon
A rothadást kellő odafigyeléssel meg lehet előzni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik