Otthon készült

Így tároljuk az almát, hogy sokáig ehető maradjon

Getty Images
Getty Images

Itt van a tél, és vele együtt az almaszezon is, de sokszor kellemetlen meglepetés érhet bennünket, amikor beleharapnánk a gyümölcsbe, de az fonnyadt lett.

Ugyanakkor az alma valójában nagyon hosszú ideig is eláll, ha megfelelően van tárolva, írja a Treehugger.

A cikk szerint a gyümölcs romlásának két legfőbb oka a rajta keletkezett zúzódás illetve ha más, rothadásnak indult almával érintkezik. Márpedig a legtöbbször ládákban tároljuk azokat, így nem véletlen, ha hirtelen az összes egyszerre kezd fonnyadni.

A megoldás az, ha minden egyes almát nátronpapírral tekerünk körbe még azelőtt, hogy megmostuk volna őket. Ezáltal a héjaik nem érintkeznek, és az esetleges rothadás sem terjed tovább.

Érdemes előbb a legnagyobbakat elfogyasztani, és a legkisebbeket a tél végére hagyni, azok ugyanis kevésbé hajlamosak romlásnak indulni.

Az almát emellett nem szabadna más zöldségek és gyümölcsök mellé a hűtőbe rakni, mert etiléngázt bocsátanak ki, ami felgyorsítja a rohadási folyamatot. Esetenként már az is rossz hatással van rájuk, ha sokáig egy szobában vannak mondjuk egy zsák krumplival.

Amennyiben olyan nagy mennyiségű almát vásároltunk fel télire, hogy már megenni sem tudjuk, akkor lefagyaszthatóak, akár egyben, akár szeletelve, sütőlapokra helyezve.

És ha már végképp nincs ötletünk, mi tévők legyünk az almáinkkal, az alábbi receptet ajánlott kipróbálni:

Őszi favorit a szuperpuha almás-diós süti
Zamatos gyümölcsteával fogyasztva nincs kényeztetőbb és egészségesebb őszi sütemény.

Kiemelt kép: Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik