Életmód

Új állatkertje van az országnak

RoBirtok / Facebook
RoBirtok / Facebook

A RoBirtok Élményközpont Vác mellett, egy festői szépségű zsákfaluban, Kosdon 2019-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.

Szeptemberben fontos mérföldkőhöz érkezett a birtok, ugyanis megkapta az engedélyt állatkert üzemeltetésére, írja a turizmus.com.

A családi birtok és élményközpont fő célja, hogy megismertesse a családokat a vidéki élet szépségeivel, előnyeivel. Céljuk megmutatni, hogy az önellátó gazdálkodásnak, a magyar hagyományok ápolásának, a falusi ételek és sütemények újbóli felfedezésének milyen nagy az összetartó ereje.

A látogatók hozzáértő állatgondozók kíséretében, vezetett program keretén belül ismerkedhetnek meg a birtok állataival. Kipróbálhatják a tehénfejést, bátran bemehetnek a dámszarvasokhoz, az emukhoz, az ormányos medvékhez, vagy a bárányokhoz.Körülnézhetnek a baromfiudvarban, részt vehetnek a mangalicák etetésében, nyuszikat simogathatnak, vagy akár alpakát is sétáltathatnak, de akár a lovaskocsizást, vagy a lovaglást is megtapasztalhatják.

A birtokon kezdetben csak háziállatok éltek, de idővel egzotikus fajok példányai is érkeztek. 2023 tavaszán duplájára nőtt a látogatható terület mérete, szeptemberben pedig fontos mérföldkőhöz érkezett a birtok: megkapta az engedélyt állatkert üzemeltetésére, így lehetőség nyílt arra, hogy újabb fajokkal bővüljön a terület.

A RoBirtokon immár 8 hektáron, 18-féle állatfajjal találkozhatnak a látogatók, köztük sokukat valóban testközelből figyelhetik meg, és meg is érinthetik, etethetik, gondozhatják őket.

Kapcsolódó
Ilyen óriásvarjak először érkeztek Magyarországra
A hatalmas abesszin szarvasvarjak eredeti élőhelyükön, Afrikában veszélyeztetettek, a debreceni állatkertbe is fajmentő program keretében kerültek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik