Életmód

Húsz kiválasztott kutyaszánnal járhatja be az Északi-sarkvidéket

Fjällräven
Fjällräven
A Fjällräven újra meghirdeti különleges, az Északi-sarkvidéket kutyaszánnal bejáró túráját. Az expedícióra október 30-tól lehet pályázni.

2024. április 2-8. között 20, a világ számos tájáról érkező ember vág neki a 19. alkalommal megrendezett Fjällräven Polar expedíciónak. A szerencsés kalandorok a 300 kilométeres sarkvidéki túrát saját kutyaszánjukkal, befagyott tavakon, fenyveseken át, vezetők segítségével teszik meg, megtapasztalva a fagyos észak minden formáját.

Ahhoz, hogy a résztvevők felkészülten vágjanak neki a bolygó egyik utolsó érintetlen természeti területének, a szervezők minden szaktudást és eszközt biztosítanak számukra.

Fjällräven

A Fjällräven Polar egy egyedülálló lehetőség, hogy néhány szerencsés ember komfortzónájából kilépve egy különleges kaland részesévé váljon és életre szóló élményekkel gazdagodjon. Az elmúlt években a résztvevők hóviharokkal és mínusz 30°C-os hideggel egyaránt megküzdöttek, de emellett a sarkvidéki tundra gyönyörű, napsütötte tájaiban és a kristálytiszta levegőnek köszönhetően különösen szép éjszakai, csillagos égboltban is gyönyörködhettek.

A sarkvidéki túrára pályázóknak a jelentkezési időszakban három kihívásnak kell eleget tenniük az Instagramon, tavaly például a motivációikról, a fenntarthatósági törekvéseikről és a félelmeik legyőzéséről szóló rövid videókat, képeket és leírást kellett feltölteniük.

Fjällräven

A jelentkezők közül a Fjällräven által felkért zsűri, egy alapos kiválasztási folyamat végén, december 11-én hirdeti ki azt a húsz embert, akik 2024 tavaszán együtt vághatnak neki a Fjällräven Polar expedíciónak, egy olyan kalandnak, amire életükben talán csak egyszer kerülhet sor.

Kapcsolódó
Az utolsó hely a Földön, ahol még nem járt senki
Ez az északi megközelíthetetlenség sarka.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik