Életmód

Hová fordulhatunk élelmiszeradományért?

Pexels
Pexels
Merjünk segítséget kérni!

Senki nem úgy tervezi az életét, hogy majd segítségre lesz szüksége az ennivaló előteremtéséhez, de a növekvő árak miatt egyre gyakrabban fordulnak elő ilyen esetek.

A lakosság 30%-a létminimum alatt él, az észak-alföldi régiókban a legrosszabb a helyzet – írja a Hóvége a Policy Agenda számításaira hivatkozva. Ezt az eredményt igazolják az adományozással foglalkozó szervezetek adatai is, melyeket leggyakrabban élelmiszer adományok kérése miatt keresik fel a rászorulók.

Az étkezés biztosítása után a rezsiköltségek és a gyógyszerek kiváltása okozza a legnagyobb problémát a családokban.

Utoljára 2020-ban volt létminimumszámítás, az akkori adatok szerint egy főnek minimum havi 124.000 forintra van szüksége a minimális életszínvonal biztosításához. Azóta óriásit emelkedtek az élelmiszer- és rezsiárak, 2020-ban sem számított nagy összegnek, mára az értéke drasztikusan lecsökkent.

Hová lehet fordulni, ha segítségre van szükségünk?

Számos szervezet, alapítvány foglalkozik adományok gyűjtésével és szétosztásával, illetve a polgármesteri hivatalokhoz is lehet fordulni támogatással kapcsolatos információkért.

A Hóvége oldalra kattintva településenként lehet keresni a lakóhelyhez legközelebb eső alapítványra, szervezetre vagy intézményre, ahol tartós élelmiszer vagy meleg étel támogatást nyújtanak. De kiválaszthatjuk a lakhatás, egészségügyi segítséget is.

Ezt követően be lehet állítani, hogy kinek van szüksége segítségre: család, fogyatékkal élő személy, stb. Végül legalul lehet bejelölni, hogy országosan, a megyében vagy a településen elérhető segítséget keresünk.

Merjünk segítséget kérni!

Kapcsolódó
Vége a kupakgyűjtésnek, többet nem lehet vele adományozni
Változnak az újrahasznosítási szabályok június végén.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik