Életmód

Ezen a hétvégén a rászorulókon segíthetünk a Tescóban

FACEBOOK/MAGYAR ÉLELMISZERBANK EGYESÜLET
FACEBOOK/MAGYAR ÉLELMISZERBANK EGYESÜLET
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület hétvégi karácsonyi élelmiszergyűjtő-akciója 2006 óta a szolidaritás és az összefogás egyik legnagyobb hazai eseményévé nőtte ki magát.

November 17. és 19. között 154 Tesco áruházban gyűjtik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület önkéntesei a vásárlók által felajánlott tartós élelmiszert, melyek az üzletek környékén élő nehézsorsú emberekhez jutnak majd el.

Az áruházlánc az Élelmiszerbank partnereként ezúttal már 14. alkalommal csatlakozott a hosszú évek óta rendszeresen megrendezett jótékonysági kezdeményezéshez, és most is az áruházakban felajánlott termékek értékének 20 százalékával megegyező összeggel támogatja a szervezet működését. A Tesco idén a november 30-ig elérhető online adománykuponok értékesítésén túl 10 áruházában előre összekészített adománycsomagokkal teszi könnyebbé a jótékonykodást, valamint 19 Tesco áruházból a Wolton keresztül is lehet adományozni.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület hétvégi karácsonyi élelmiszergyűjtő-akciója 2006 óta a szolidaritás és az összefogás egyik legnagyobb hazai eseményévé nőtte ki magát. A november 19-ig tartó jótékonysági kezdeményezéshez az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a Tesco is csatlakozott.

A karácsony közeledtével arra biztatjuk vásárlóinkat, hogy a hétvégi bevásárlás során gondoljanak azokra a nehéz helyzetben lévő családokra is, akiknek az asztalára az ünnepekkor sem jut elegendő étel. Tisztában vagyunk vele, hogy a jelenlegi inflációs környezet mindenkit spórolásra késztet, közösen összefogva azonban már egy-egy zacskó rizs, üveg szósz, doboz keksz vagy konzerv vásárlásával is sokat segíthetünk a rászorulóknak. Szeretnénk minél inkább megkönnyíteni a jótékony vásárlók dolgát, ezért idén összekészített ajándékcsomaggal is készültünk, valamint az immár megszokott online adománykuponok mellett 19 üzletünkből a Wolton keresztül is elérhetővé tettük az adományozás lehetőségét. Bízunk benne, hogy minél többen fognak adakozni, mi pedig az áruházakban felajánlott termékek értékének 20 százalékával megegyező összeggel idén is kiegészítjük az adományokat

– mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

A vásárlók országszerte 154 Tesco áruházban adhatják át a tartósélelmiszer-adományokat az Élelmiszerbank zöld mellényt viselő önkénteseinek a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon november 17. és 19. között. A rászorulók számára a készétel konzervek, a rizs, a tészta és a hozzájuk passzoló szószok, a liszt, a bébiétel, az étolaj, a tartós tej és az édességek jelentik a legnagyobb segítséget, illetve bármilyen hűtést nem igénylő élelmiszer. 10 Tesco áruházban idén előre összekészített adománycsomagok is kaphatók, amelyek egy négyfős család vacsorájának hozzávalóit tartalmazzák.

Emellett lehetőség van online adományozásra is november 30-ig a Tesco Otthonról felületén, ahol négy különböző méretű és értékű adománycsomag közül lehet választani 1000, 2000, 3000 és 5000 forint értékben néhány kattintással.

19 Tesco áruházból továbbá a Wolton keresztüli megrendeléssel egyidejűleg tudnak adományozni a vásárlók.

Az Élelmiszerbanknál idén szokatlanul hamar, már jóval a fűtési szezon előtt meredeken nőni kezdett a segítségkérések száma. Ezek között különösen aggasztó a többgyermekes családok, az egyszülős háztartások és az idős emberek magas aránya. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület „etikus adománygyűjtő szervezet” minősítéssel rendelkezik, így a felajánlók biztosak lehetnek benne, hogy a segítségük tényleg azokhoz kerül, akiknek a leginkább szükségük van rá. Tavaly ilyenkor 93 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a Tesco áruházakban, ami közel 224 ezer adag ételnek felel meg. Bízunk benne, hogy a háromnapos összefogás nyomán idén is jelentős mennyiségű adománnyal tudjuk enyhíteni az élelmezési problémákat és szebbé tenni a nehézsorsú emberek ünnepét

– mondta Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke.

A vásárlók az adományaikkal közvetlenül a környezetükben élő nehéz sorsú embereket támogathatják. Az összegyűjtött élelmiszereket az Élelmiszerbank az egyes áruházak környékén működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz az ünnepeket megelőző időszakban, illetve a leghidegebb januári hetekben.

Az adományokból főként időseket, nagycsaládosokat, családsegítő szolgálatok és gyermekotthonok ellátottjait, fogyatékkal élő embereket, hajléktalanokat és az ország legelmaradottabb településein lakókat segítik majd.

Kapcsolódó
Lakodalom helyett adakoztak az ifjú házasok
Ana Paula Meriguete és Victor Ribeiro az esküvőjükön rendhagyóan cselekedtek: rászorulóknak adták a lakodalmas ételt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik