Őszi, téli vitaminbomba az örök kedvenc káposzta

A káposzta alacsony kalóriatartalmú, ugyanakkor rendkívül gazdag olyan fontos tápanyagokban, mint a C-vitamin, K-vitamin, rostok, folsav és mangán.

Az őszi, téli időszakban csökkenhet szervezetünk védekező képessége, hiszen ilyenkor kevesebb friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, kevesebb időt töltünk a szabadban, napfényen és kevesebbet mozgunk. Hideg időben a leggyakoribb a nátha és a különböző felső légúti megbetegedések, ezért érdemes odafigyelni immunrendszerünk védelmére és a megfelelő vitaminpótlásra, ehhez pedig kiváló segítséget adnak azok az zöldségfélék, amikhez a téli hónapok alatt is hozzá tudunk jutni.

Az ősz mindig hoz magával egyedi és ízletes zöldségeket, amelyek nemcsak finomak, hanem rendkívül táplálók is. Az egyik ilyen kiemelkedő őszi zöldség a káposzta, amely a vitamindús ételek egyik sztárja. A káposzta nemcsak gazdag tápanyagokban és rostokban, de számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik, amelyek miatt érdemes beépíteni az étrendünkbe, írta honlapján az Agrároldal.

A káposzta tele van vitaminnal

Káposzta, mint C-vitaminforrás 

A káposzta rosttartalma sem elhanyagolható

A káposzta sokoldalú zöldség

Kapcsolódó
Csodatevő gyógynövények a vesék egészségéért
Olykor sokunknak meggyűlik a baja a veséjével, ilyen estben jó szolgálatot tehetnek bizonyos gyógyteák, melyek átmossák, tisztítják és csökkentik a gyulladást.