Életmód

Tombol az utazási kedv, sok szálláshely teltházas lehet az ünnepekben

A szálláshelyeken először a szilveszter telítődik, majd a karácsony.

Már dübörögnek a szilveszteri foglalások, és a karácsonyi napokra is megindult a kereslet. A trend ugyanaz, mint a korábbi években, vagyis elsőként a szilveszter telítődik, majd a karácsony, utána pedig a két ünnep közötti napok – közölte aktuális foglalási adatai alapján csütörtökön a  Szallas.hu az MTI-vel.

Gonda Orsolya, a Szallas.hu sales vezetője azt is hozzátette, hogy már jó pár wellness hotel teltházas az ünnepekre, és a városi szállodákban az adventi hétvégék is keresettek.

Decemberben a foglalások közel fele hotelekbe szól a szállásfoglaló oldalon. Utánuk az apartmanokat választották eddig a legnagyobb arányban az utazók, minden ötödik foglalás hozzájuk érkezett be

– mondta a szakember.

Az előfoglalási adatok alapján a vendégházak 15 százalékban, a panziók 12 százalékban részesültek a foglalások számából. Az előfoglalási időszakot az utolsó pillanatos foglalások váltják majd, aminek hatására tovább nőhet a teltházas szálláshelyek száma.

A Szallas.hu hotel partnereitől származó információk szerint a többség tudott árat emelni tavalyhoz képest az ünnepi időszakra, december többi napján viszont csak a tavalyi árak alatt tudják értékesíteni szobáikat.

Az összesített előfoglalások alapján az egy főre eső éjszakánkénti átlagár 16 ezer forint decemberben, ami 17 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A hotelekben  ez 24 800, az apartmanoknál 9300, a vendégházaknál 9900, a panzióknál pedig 12 300 forint

– közölték.

A főváros, Eger, Szeged, Pécs és Hévíz után Gyula, Debrecen, Hajdúszoboszló, Zalakaros és Sopron vezetik a legkedveltebb úti célok listáját a decemberben utazók körében. Valamennyi település színes adventi forgataggal, karácsonyi vásárokkal, korcsolyázási lehetőséggel, hütte hangulattal várja a látogatókat.

A fürdők, wellness hotelek is népszerűek, illetve a gasztronómiai események is mágnesként vonzzák az érdeklődőket.

A szállásadók is igyekeznek a vendégek kedvében járni. Sok helyen forralt bor, puncs, élőzenés est, karácsonyfa dísz és mézeskalács készítéssel várják az utazókat az adventi időszakban

– közölte a Szallas.hu.

Kapcsolódó
Rá sem lehet ismerni a magyar Mikulás otthonára
Három év szünet után újranyit a nagykarácsonyi Mikulásház.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik