Virágzó vidékünk

A fürdővárosok a legnépszerűbb magyar úti célok

Egy friss felmérés szerint ősszel is kitart az utazási kedv belföldön.

Tovább pezseghet a belföldi turizmus, ha a vendégeken múlik; csaknem minden második válaszadó tervez őszre többnapos utazást a Szallas.hu friss felmérése szerint. Az őszi üdülésre akkor is sort kerítenek, ha ehhez szabadságot kell kivenni. 16,5 százalékkal több aktív foglalás van szeptember-november időszakra, mint tavaly ugyanekkor, olvasható a portál sajtóközleményében.

Hévíz 100 százalékos üzenete: "Utazni nem muszáj, de jó, hogy megteheted!"
Sajtóközlemény helyett ötletes videóval üzentek a turistáknak.

Kitart még az utazási kedv: a válaszadók csaknem fele megy szabadságra ősszel és 43 százalékuk tervez üdülést. A szeptemberi foglalások 21 százalékkal, az októberiek 14 százalékkal magasabbak az előző évinél, viszont jelenleg a novemberi 22 százalékkal elmarad 2019-hez képest.

Nem merünk nagyon előre tervezni, inkább közelebb eső időpontokra foglalunk most szívesebben, és az utolsó pillanatos utazások is gyakoriak

– ismertette a részleteket Kelemen Lili,  a Szallas.hu sajtószóvivője.

Tengervizes medencében is fürödhetünk Zalakaroson
A teljes rekonstrukció megtartotta az épületrész egyedi atmoszféráját, formavilágát és stílusjegyeit.

A legkeresettebb úti célok a méltán híres fürdővárosok, mint Gyula, Hajdúszoboszló, Zalakaros, Eger és Hévíz. Szintén népszerű települések még Siófok, Egerszalók, Visegrád, Nyíregyháza és Miskolctapolca is a vendégek körében.

A fürdők látogatása mellett kedvez az időjárás és a színátmenetes természet a kirándulóknak, túrázóknak, de kedvelt elfoglaltság a térség nevezetességeinek felkeresése is. A sok bizonytalanság, a tartós otthoni munkavégzés és az összezártság után különösen jól esik a környezetváltozás, kikapcsolódás, hiszen ezek segítségével feltöltődhetünk

– tájékoztatott a programlehetőségekről a sajtószóvivő.

A következő hónapokban az átlagos foglalási érték 65 ezer forint.

Kiemelt kép: Szinok Gábor

Bámulatos esti fényben tündököl az egerszalóki sódomb
Az impozáns megvilágítás nem mindennapi élményt nyújt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik