Életmód

Közel félezer facsemetét ültettek a hevesi önkéntesek

Facebook / Békatutaj
Facebook / Békatutaj
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai évről évre újabb területeket ajánlanak fel, amit beültethetnek az önkéntes környezetvédők.

Az egri illetőségű Békatutaj Szabadidősport Egyesület, a Bükki Nemzeti Park Igazgatósággal 2019-ben megkötött együttműködés keretében idén is fákat ültetett – írták a nemzeti park oldalán.

Létrejött a negyedik erdőfolt is, melyet a Békatutaj utasai, túravezetői és önkéntesei ültettek, ezúttal a Hevesi Füves Puszták Tájvédelmi Körzetben, a Szürke Szállás szomszédságában.

Az immár öt éve megkötött együttműködési megállapodás keretében 2023-ban új helyszínen, Tarnaszentmiklós határában, a nemzeti park újonnan kialakított, saját állattartó telepénél történt a faültetés.

Facebook / Békatutaj

Több mint negyven természetbarát ragadott gödörfúrót, ásót és lapátot. A többszáz facsemete nagy részét kerítéssel is körbevették, hogy a vadkár esélyét a minimálisra csökkentsék.

A Szürke Szállás mellett 2023. november 25-én szervezett önkéntes akció kettős célt valósított meg, a klímavédelmi célok mellett, hangsúlyosan jelentkeznek a természetvédelmi szempontok is.

Facebook / Békatutaj

A Békatutaj Szabadidősport Egyesület az első magyarországi utazási iroda, ami utasai számára lehetőséget kínál, hogy az utazás során kibocsátott üvegházhatású gázokat facsemete ültetésével kompenzálják. A koncepció szerint az utazások által generált szén-dioxid kibocsátást az elültetett fák 20 év alatt megkötik, így egyes utazások karbonsemlegessé válnak.

Az egyesület bármely utasa dönthet úgy, hogy anyagilag támogatja a fásítási akciót, így nullázva le a saját utazásának klímaváltozásra gyakorolt hatását.

Kapcsolódó
5 hektár erdőt telepítettek 1 nap alatt
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem a létrehozandó új erdők segítségével lehetővé teszi a károsanyag kibocsátásuk semlegesítését.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik