Életmód vasárnapi ebéd

Egy családi gazdaság, ahol a különleges sajt titka a minőségi tej és a kreativitás

Az Ezüst kecske családi gazdaságban 2010 óta készítenek kecskéik kiváló minőségű tejéből sajtokat.

A  modern higéniai feltételeknek maradéktalanul megfelelő minőségi sajtkészítés nem egyszerű feladat. A Tahitótfaluban lévő Mocskonyi  tanyán lévő Ezüst kecske Sajtműhely tulajdonosai felvállalva az időnkénti  nehézségeket, ma már számos, magas beltartalmi értékkel bíró különféle kézműves sajtokat készítenek. Köztük igen kedveltek a krémsajtgolyók, amiket akár előételként is tálalhatunk egy-egy ünnepi- vagy vasárnapi ebédnél.

Ahogyan a tulajdonosok mesélik, 12 évvel ezelőtt hobbiként, két kecskével indult a vállalkozás. Mára 140-150 körüli alpesi jellegű anyakecskéből áll az állomány, de mindig figyeltek arra, hogy a mennyiség ne menjen az értékes kecsketej rovására. Elsődleges céljuk továbbra is a minőség és a tisztaság a sajtműhelyben és az állatok kapcsán is. A kecskék jóléte épp oly fontos számukra, mint az, hogy ízletes, finom sajtokat készítsenek.

Az elmúlt 12 év tapasztalatáról, eredményéről és a jövőről mesél a Sokszínű Vidék olvasóinak Mocskonyi Rea és Mocskonyi Mátyás.

Kapcsolódó
Mennyei csokicsodák, melyeket a szeretet és a szenvedély formál
Szilvás, gesztenyés, körtés és megannyi ízvilág játéka adja a tökéletes csokiélményt Hagymásy Laura bonbonjaiban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik