Életmód

Utoljára ússza át a Dunát a nemzet rozmárja

MTI / Komka Péter
MTI / Komka Péter

A Tapolcán megrendezett szilveszteri óévbúcsúztató úszáson Schirilla György is részt vett, de a Dunában csak egy búcsúúszást tervez, erről ő beszélt a veol.hu-nak.

A nemzet rozmárja elbüszkélkedett három unokájával, majd elmondta, Tapolcára mindig nagy örömmel megy, a 18 fokos víz igazán nem hideg.

Tapolcára mindig eljövök majd, de a téli dunai fürdésekkel felhagyok lassan. A váci úszás már búcsúúszás lesz február 24-én, a téli Dunában úszni nagy kihívást jelent számomra. A Balatonba még gyakrabban merülök télen is, nagy örömmel fogadnak minden évben Fonyódon, ahol március másodikán fürdök. Ott tavaly 1500-an voltak, de Keszthelyre szintén készülök. Az év első fürdése az Omszki-tóban lesz január elsején. A fürdések során Baját szintén a szívembe zártam, Szolnokot ugyancsak. Viszont Salgótarjánban a futás miatt szeretnek, ott tavaly díszpolgár lettem

– sorolta.

Elárulta, nagyon sok idejét leköti a könyvírás, a versek írása. A 67. versét írja most, szinte naponta ír egyet. A megjelent könyvében is van már néhány.

Újévi fogadalmat is tett Schirilla György, elhatározása, hogy az esti vacsorát beszünteti.

Az nem egészséges, de nagyon jólesik. Sajnos szélsőséges vagyok. Már az is sokat számít, ha az ember este hat óra után nem eszik. Igyekszem ezt betartani, a jövő évi tapolcai szilveszteri fürdéskor számon lehet kérni rajtam, hogy sikerült-e

– mondta nevetve a sportember.

Bevallotta továbbá, hogy sajnálatára az utóbbi időben a jógával felhagyott, mert nem fért bele az idejébe. „Vissza kellene térnem a jógához, mert az nagyon egészséges dolog. Magam miatt lenne fontos, mert nagyon merev a testem. A jóga kiváltja a masszőrt, csontkovácsot is. Már 63 éves leszek márciusban, mostanra több szokásom megváltozott. De a mozgással nem hagyok fel, sokat kirándulunk, rendszeresen futok, úszom. Emellé az új évben a weboldalkészítő tanfolyam elvégzését is megcélzom, hogy magam menedzselhessem a köteteimet” – mondta a zárta gondolatait Schirilla György.

Kapcsolódó
Parkolóőr lett Schirilla György, a nemzet rozmárja
A sportból, az úszásaiból már nem tudott megélni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik