Életmód

Íme a hölgy, aki január minden napján megmártózott a Balatonban

Facebook/Tamási Györgyi
Facebook/Tamási Györgyi
Hol Balatonfüreden, hol Csopakon, Balatonakarattyán, Balatongyörökön, hol pedig Örvényesen csobbant a jéghideg vízbe, összesen harmincegyszer.

A balatonfüredi egykori pedagógus, Tamási Györgyi, az aszófői Levendula-labirintus tulajdonosa újév napján ismerkedett meg a jeges fürdőzéssel. Az erőpróba azonnal rabul ejtette, és megfogadta, hogy egy hónapon át minden nap belemegy a jeges vízbe.

Ahogy azt a likeBalaton.hu-nak elmesélte, egy veszprémi salsa-táncos csoportban vetette fel egyik társuk, hogy próbálják ki a hidegvizes mártózást, és az ahhoz kapcsolódó Wim Hof-féle légzéstechnikát.

Január elsején a csopaki strandon jöttünk össze. Fújt a szél, őrült nagy hullámok voltak. Én is úgy mentem oda, mint a legtöbbünk, hogy vagy merülünk, vagy nem. De vitt minket a „csordaszellem. ”Már az első alkalommal sok időt töltöttem a vízben. Nekem nagyon jót tett

– mesélte a portálnak Tamási Györgyi.

Pár nap alatt megszűntek a bőrproblémáim, elmúlt a vállfájásom, gyorsult az anyagcserém. Ezért elhatároztam, hogy januárban minden nap merülök egyet a Balatonban

– emlékezett vissza a füredi hölgy.

Györgyi a barátait is invitálta a napi szertartásra, de nem mindig akadt társa. Viszont volt, aki épp az ő hívására merült meg először a téli Balatonban. Tudatában annak, hogy a jeges fürdés magas vérnyomású és szívproblémákkal küzdő embereknek egyáltalán nem javasolt.  Hol Balatonfüreden, hol Csopakon, Balatonakarattyán, Balatongyörökön, hol pedig Örvényesen merültek a vízbe.

Azóta megtudtam, hogy a 4 fokos vízben történő 20 másodperces merülés meghatszorozza az immunsejtek számát, és jótékony hatással van a gyulladásos betegségekre

– mesélte Györgyi, aki hozzátette, az ember sokszor erősnek, mindenhatónak hiszi magát. De a jeges Balatonban mindenki megérzi a természet erejét. És persze rabul ejti a szépsége.

Kapcsolódó
Százak csobbantak a jeges Tisza-tóban
Ez már a negyedik jeges csobbanás, amit a Tisza-tó nagykövete, Ljasuk Dimitry hívott életre és szervez meg minden évben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik