Életmód

Bebizonyították, hogy miért jobb korán reggelizni

Unsplash
Unsplash
Ki korán kel... annak érdemes korán is étkeznie.

Azt vizsgálták a tudósok, hogy az étkezések ideje és a magas vércukorszint, illetve az inzulinrezisztencia összefüggésben vannak-e egymással – írja az EurekAlert.

Az amerikai kutatók tanulmányában arra jutottak, hogy ha reggel fél kilenc előtt reggelizünk, akkor alacsonyabban marad a vércukorszintünk és kisebb az esélyünk az inzulinrezisztencia kialakulására.

A vizsgálathoz 10 575 felnőtt adatait értékelték aszerint, hogy reggel 8:30 előtt vagy után van az első étkezésük. Az eredmények szerint a korábban reggelizőknél összességében alacsonyabb volt a éhgyomri vércukorszint, valamint az inzulinrezisztencia jeleivel is kevésbé találkoztak náluk.

Kapcsolódó
Ez a két reggeli segít legjobban a zsírbontásban
Egy amerikai dietetikus biztos tippje, hogy sikeres legyen a diéta.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik