Életmód

Ez a két reggeli segít legjobban a zsírbontásban

pixabay
pixabay
Egy amerikai dietetikus biztos tippje, hogy sikeres legyen a diéta.

Caroline Susie dietetikus mesélt arról, hogy a táplálkozás ugyan személyre szabott, de azt tapasztalta, hogy azok a páciensek, akik rendszeresen reggeliznek és egész nap jóllakottabbak maradnak, pozitívabb változásokat érhetnek el a fogyás során és a diéta fenntartásában – idézte a szakembert cikkében a Magyar Mezőgazdaság.

Suise szerint ha laktató, szívbarát és az anyagcserét serkentő összetevőket fogyasztunk reggelire, a szervezet tápanyaggal való feltöltése és a fogyás is eredményesebbé válik.

A szakember javaslata szerint a két igen hatékony reggeli étel ebben a kérdéskörben a tojás és a zabkása.

A tojás tele van kulcsfontosságú vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ugyanakkor magas a fehérjetartalma is, így hosszan biztosítja a jóllakottság érzését

– emelte ki hozzátéve, hogy a tojás ráadásul nagyon sokoldalúan felhasználható, egy diétás reggelihez például készíthetünk zöldségekben gazdag rántottát vagy sima főtt tojást.

A másik szuperreggeli pedig a zabpehely, amely tele van B-vitaminokkal és rostokkal. A rostok nemcsak a jóllakottsághoz, hanem a szív egészségéhez is hozzájárulnak és segítenek a zsírégetésben is.

Bár a fogyás érdekében hajlamosak lehetünk kihagyni a reggelit, de egy egészséges, laktató étkezéssel kezdeni a napot remek módja annak, hogy energikusak maradjunk, és felpörgessük az anyagcserénk

– jegyezte meg a szakember.

Kapcsolódó
Apró változtatások az étrenden, és garantált a fogyás
Nem kevesebbet, hanem többet kell ennünk, de csak azokból az élelmiszerekből, melyek magas rost és víztartalommal rendelkeznek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik