Életmód

Újabb népszerű olasz úti cél fontolgatja a belépődíj bevezetését

Getty Images
Getty Images

Követné Velence példáját a Comói-tó, a népszerű olasz úti cél belépődíj bevezetésével fékezné meg a tömegturizmust, írja a turizmus.com.

A lap cikke szerint a zöld alpesi lejtőkkel keretezett, türkizkék vizű Comói-tó évente akár 1,4 millió nyaralót is vonz partjaira, de a környékbeli önkormányzatok szerint a koronavírus-járvány óta már nincs elég hely minden turistának, különösen vasárnaponként. Ezenkívül a végtelen forgalmi dugók, a kompok előtt kígyózó sorok és a kirándulókkal dugig telt éttermek a luxuslétesítményekben nyaraló, előkelőbb vendégkört is elriaszthatják az érveik szerint.

Luca Leoni, a helyi Federalberghi Como turisztikai szövetség elnöke korábban arról beszélt, ha belegondolnak, mennyit fizet egy vendég egy éjszakáért a tó mellett, nem engedhetik meg maguknak, hogy az illető másnap ne tudjon motorcsónakot bérelni vagy beülni egy étterembe.

Ezért Como város polgármestere, Alessandro Rapinese azt fontolgatja, hogy Velence példájára belépődíjat fizettetnének a kirándulókkal. A díj a látogatók száma és a hét napja szerint változna.

Részleteket, például a belépődíj várható összegéről vagy a bevezetés időpontjáról nem árult el a polgármester. Azonban utalt arra, hogy a szabályozás nemsokára életbe léphet, olvasható a cikkben.

Kapcsolódó
Ez a szigetváros Olaszország kis Velencéje
Hajózható lagúnák, ódon kisváros, hangulatos utcák, történelmi múlt, homokos tengerpart – csak néhány órányi autóútra van tőlünk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik