Mozaik

Bakancslistás hely lett az Y-alakú olasz tó környéke

Vízi sportok, buja kertek, csodás sétautak, pazar villák és George Clooney: ezek várnak arrafelé.

Felejtsd el Amalfit, Caprit és a Riviérát. Nézd meg inkább a Comói-tavat. Csak egy órát kell utaznod Milánótól, hogy a festői környezetben található Comói-tóhoz érj, ami évtizedek óta vonzza a hírességeket. Buja fák, díszes évszázados villák, bámulatos kertek, illatos virágok, apró templomok és végtelen festői séták fogadják azokat, akik erre látogatnak, írja a CNN.

Bakancslistás gyönyörűségek a Velencei-lagúnában
Olaszország minden évszakban elvarázsol színeivel, ízeivel, hangulatával.

A Comói-tónál számos sikerfilmet forgattak, köztük a Star Wars: II. rész – A klónok támadása, a Casino Royale és az Ocean Twelve egyes jeleneteit is itt vették fel, és bár a terület mindig vonzotta a turistákat, a neve most egyet jelent a luxussal és a glamourral.

Ennek köze lehet George Clooney-hoz is.

2002-ben a színész vásárolta meg a 18. századi Villa Oleandra-t Laglio városában, és az utóbbi években egyre több időt tölt ott. Ennek köszönhetően egyre több paparazzi özönli el a környéket, és a tó egyre több bulvárlapba kerül be.

Clooney hihetetlen reflektorfénybe helyezte a tavat

– mondja Andrea Grisdale, egy helyi utazási iroda tulajdonosa.

Természetesen nem George Clooney az egyetlen látnivaló a tónál

Fotó: Pixabay.com

A Comói-tó legnagyobb vonzereje a rengeteg  kisváros, beleértve a felfedezetlen drágaköveket, amelyek ismeretlenek a turisták számára.

Mindegyik városka karakteres, más és más hangulatú. A helyiek gyakran olasz nyelvjárásokban beszélnek egymással, aki ide látogat igazi olasz életérzést ismerhet meg

– mondja Andrea.

Az ismeretlen falvak mellett vannak a turisták által már régóta kedvelt üdülőhelyek is. Ilyen Bellagio, amely tele van turistával, éttermekkel, bárokkal, helyi butikokkal. Itt igencsak pezseg az élet.

Argegno Bellagio és Como között található félúton. A Telo folyó folyik át rajta. Itt tekinthető meg a Santa Anna-templom, amely eredeti, 18.századi freskóiról ismert.

Ha valaki egy napot a falvak felkeresésére szán, annak Argegno-tól Pigra-ig érdemes elmenni, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tóra és a hegyekre.

Fotó: Pixabay.com

Cadenabbia számos csodás villával büszkélkedhet, amelyek némelyikében filmeket is forgattak már, Lenno pedig a víz mentén fekszik, és festői sétáló útjairól nevezetes. A csendesebb Lezzeno egy másik tóparti falu, annak tökéletes, aki nyugalmat, csendes kikapcsolódást keres.

Az Y alakú Comói-tó több mint 400 méteres mélységével Európa egyik legmélyebb tava, és a tófenék több mint 200 méterrel a tengerszint alatt található. Az ide látogatók kajakozhatnak, csónakázhatnak, jet-skizhetnek is. Az úszás is népszerű időtöltést jelent, bár a víz kényelmetlenül hideg lehet.

Aki pedig nem szereti a vízi sportokat, végiglátogathatja a buja kerteket, melyek többsége szökőkúttal, citrusokkal díszes, megtekintheti a pazar villákat és igazi olasz életérzéssel szívhatja tele magát.

És aki szerencsés, talán még George Clooneyval is kávézhat egyet.

Kiemelt kép: iStock

13 olasz városban kínálnak 1 euróért házakat
Kapucsínót nem kapni ennyiért, álomházat viszont igen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik