Mozaik

1 millió euróért saját olasz szigetünk lehet

Eladó egy gazdag történelmi múlttal rendelkező, paradicsomi helyen lévő olasz szigetecske.

Ha valaki álmodozott már arról, hogy saját paradicsomi sziget tulajdonosa Olaszországban, most valóra válthatja álmait. Sziciliában ugyanis eladóvá vált egy kis sziget 1 millió euróért, írta a cnn.travel.

Az Isola delle Femmine Palermo közelében egy sziget, melyen 17. századi omladozó kőtorony áll. A sziget arisztokrata család tulajdona, mely sok más olasz családhoz hasonlóan azért küzd, hogy megőrizze az évszázadok óta tulajdonában lévő birtokokat. Most azonban a kis sziget eladásra kerül.

Fotó: Facebook/Isola delle Femmine

Környékén – ahol jelenleg nem laknak, és egy búvárparadicsom részét képezi – ókori római maradványok és korallok találhatók a tenger fenekén.

A szigetet eredetileg jóval magasabb áron akarták értékesíteni, ám nem akadt jelentkező.

Az Isola delle Femmine mindössze 300 méterre fekszik a szárazföldtől. Régen feltételezhetően félsziget volt, melyet a helyiek most „l’isolotto” -nak azaz baba-szigetnek neveznek.

Fotó: Facebook/Isola delle Femmine

Néhányan alkalmanként megpróbálnak kiúszni a szigethez a faluból, de gyakran vannak erős áramlatok a keskeny tengerszakaszban

– mesélte Paola Pilo Bacci grófnő, akinek a családja az 1600-as évek óta a sziget birtokosa.

A grófnőnek, aki nem mellesleg művész, szép emlékei vannak gyerekkorából, amiket a sziklás szigeten töltött, és büszke arra, hogy az akkor átélt víz alatti kalandok nyomot hagytak művészetében és megjelennek festményein.

Szerettem a maszkkal búvárkodni, hogy megcsodáljam a lenyűgöző sziklákat és korallokat. A víz áttetsző, és varázslatos húzással rendelkezik. A sziget szépsége és csendje csodálatos. Csak te, a hullámok és a sirályok

– emlékszik vissza a művésznő, akinek ősei titkos visszavonulásokra használták a szigetet. Ott élvezték a csendet és a napsütést, mikor a környéket ellepték a nyaralók.

Fotó: Facebook/Isola delle Femmine

Az idők azonban változnak, sok régi olasz arisztokrata család esetében az ilyen birtokok üzemeltetésének költségei elviselhetetlenek, különösen, ha az örökösök nem használják a birtokot hétköznapokon.

Az Isola delle Femmine gazdag történelemmel rendelkezik. Az ősi torony magas füves dombon emelkedik. A szicíliai partszakaszok védelmére épült hálózat része volt, amit a szaraceni kalózok ellen építettek, és 360 fokos kilátás nyílik róla.

A várat a szövetségesek bombázták a második világháborúban, később az amerikai haditengerészet használta Szicília északi partjának őrzésére.

Az új tulajdonos exkluzív magánlakássá vagy rendezvények helyszínévé alakíthatja. Adókedvezményeket is kérhet az Európai Uniótól, ha olyan fejlesztési projektet hoz létre, amely tiszteletben tartja a környező természetet.
A tornyot divatbemutatók potenciális helyszíneként is hirdetik,de lehetne akár hirdetőtábla is, amennyiben a hirdetés a toronyra kerül

– mondja Romolini.

Fotó: Facebook/Isola delle Femmine

Isola delle Femmine lefordítva ,,női sziget”. A legenda szerint egy 13 éves leány szelleme él a szigeten, akit állítólag többen láttak sétálni a parton, miközben énekel és táncol. Pilo Bacci szerint azonban mindez csak legenda.

A part apró, fehér kavics, a strand homokos, egy kis öbölben pedig kiköthetnek a halászhajók is. A tipikus mediterrán éghajlatnak köszönhetően a szigetnek gazdag az ökoszisztémája: számos madárfaj és 120 növényfaj figyelhető meg, valamint mezei nyulak és csodás színes pillangók is otthont találtak a szigeten.

Az itt található füveknek és cserjéknek gyógyító erőt tulajdonítanak, aki ide eljön, gyorsabban gyógyul, mint a szárazföldön. Mivel nincs sok magas fa, a panoráma teljes mértékben élvezhető.

Kiemelt kép: Facebook/Isola delle Femmine

Bakancslistás gyönyörűségek a Velencei-lagúnában
Olaszország minden évszakban elvarázsol színeivel, ízeivel, hangulatával.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik