Mozaik

Egy euróért árulják a házakat a mesés szicíliai városkában

Eleged van a télből, latyakból, hidegből? Vágynál egy kis napsütésre, hogy a lemerülőben lévő D-vitamin készleteidet is feltöltsd?

Bizony, mindannyian így vagyunk ezzel.

Erre a vágyra kínál megoldást az Olaszországban található Sambuca városa, ahol most egy euróért – átszámítva alig több mint 300 forintért – bárki házat vásárolhat magának, írja a CNN.

Sambuca a Földközi-tenger partján, Szicília régióban elhelyezkedő apró város. Csodálatos környezetben, természetvédelmi területen helyezkedik el, gyönyörű strandok, erdők és hegyek veszik körül.

Csendes és békés hely, idilli, ha valaki el szeretne menekülni a zajos világ elől, hogy kikapcsolódjon, méregtelenítsen.

30 ezer forintért kibérelhető a mesebeli olasz kastély
A kastély évtizedekig elhagytott volna, a romokban kutyák és bárányokkal aludtak, mára viszont egy igazi ékkő.

Ez a csodás kisváros kínál több tucat lakást és házat, mindössze egyetlen dollárért.

Proloco/Cacioppo

A közösség újjáélesztését tűzték ki célul

A település melynek lakossága jelenleg kevesebb, mint 6000 fő, ezzel az akcióval az elnéptelenedést szeretné megakadályozni, hisz őket is érinti az Olaszországra jellemző tendencia, a lakosság elvándorlása.

A kétemeletes mór lakások, melyeket rózsaszínű-vöröses kövekből építettek, naplementekor csak úgy ragyognak. Mindegyik belső udvarral rendelkezik, kertjükben narancs és mandarin fák hívogatják a pihenni vágyókat. Tetejük tipikus szicíliai cseréptető, és mindegyikhez lenyűgöző tájra néző terasz tartozik.

A vásárlók nem fognak csalódni!

– mondja Giuseppe Cacioppo, a Sambuca polgármester-helyettese és idegenforgalmi tanácsosa, aki nem titkolja, a kedvezményes vásárlásnak feltétele is van.

Az új tulajdonosoknak vállalniuk kell, hogy három éven belül felújítják a 40–150 négyzetméteres lakásukat, 15 ezer euró – megközelítőleg 5 millió forint – értékben. Emellett fizetniük kell egy 5 ezer eurós – 1.6 millió forintos – biztonsági letétet, amit visszakapnak, ha a felújítás befejeződött.

Ingyen sör, jégkrém vagy mozijegy jár a biciklizőknek egy olasz városban
Az applikáció felhasználói több mint 3.7 millió kilométert tettek meg az előző évben.

A felhívás nem volt hasztalan, máris nagy az érdeklődés a városka iránt, ami tényleg annyira bájos, hogy 2016-ban Olaszország legszebb városa díjra is esélyes volt.

forrás: edition.cnn.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik