Mozaik

13 olasz városban kínálnak 1 euróért házakat

Kapucsínót nem kapni ennyiért, álomházat viszont igen.
Korábban a témában:

Nem új a kezdeményezés, Olaszországban az elmúlt években több településen is hirdettek, szimbolikusan mindössze egy euróért/dollárért házakat. Legelőször 2008-ban, Salemi városa próbálkozott ezzel, azonban a maffia felbukkanása és a házak igen rossz állapota miatt az akció kudarcba fulladt. Később Palermo megyében, Gangiban siker koronázta ezt az ötletes kezdeményezést, száz egy dollárért kínált lakásra ezrek jelentkeztek. A felújítást követően az olasz városka újjászületett, még az ingatlanpiaca is helyreállt.

Két újabb olasz városka is kínál kedvezményes áron felújításra szoruló ingatlanokat

A káprázatos Zungoliba (Campania régiójában, Avellino megyében) is hirdetnek hasonlóan csábító feltételekkel, a történelmi belvárosban potom 1 dollárért meseszép kőházakat. Itt viszont komolyabb feltételeket is szabnak, a vásárló félnek például vállalnia kell, hogy ide teszi át állandó lakhelyét, és hogy az adott épületet meghatározott határidőn belül rendbe is hozatja – adja hírül a CNN.

Létrehoztam egy speciális önkéntes munkacsoportot, akik a felújítási munkálatokban is segítenek, hogy az ingatlan vásárlói a renoválás során könnyebben tudjanak kapcsolatba kerülni az építőipari cégekkel.

– nyilatkozta a CNN-nek Paolo Caruso, Zungoli polgármestere.

Az 1500 lelket számláló kisvárosba olyan vevőket várnak, akiket megérint a középkori városka páratlan szépsége, szeretnék élvezni a friss levegőt, nagyokat túrázni  és megkóstolni nagyszerű helyi ételeiket. Fő látnivalójuk egyébként egy középkori vár.

De ne egy lepusztult kisvárost képzeljünk magunk elé, ugyanis korszerűsítették a település infrastruktúráját, felújították a járdákat és az utcákat LED-lámpákkal szerelték fel,  bónuszként nagyszerű a Wi-Fi hálózatuk. Az életminőség ugyanis számukra mindennél fontosabb – közölte a település polgármestere.

Ezen a honlapon körbenézhetünk, a megadott feltételek mellett Zungoliban milyen ingatlanokhoz lehet épp 1 dollárért hozzájutni. Nemcsak a házak pontos paramétereit, de a felújítás költségeit is megadják, így:

Mussomeli: Olaszország egyik legbiztonságosabb városa

A szicíliai Mussomeli (Caltanissetta megyében) jóval nagyobb város, közel tízezren lakják.  Ezen a településen még könnyebbé tették az 1 eurós házak vételét azzal, hogy több-nyelvű ingatlanügynökséget hoztak létre. Az elhagyott kőből épült házak közül viszonylag sok jó állapotban van, és csak minimális felújítási munkálatokat igényel.

Az óváros szinte minden háza szép kilátással rendelkezik. A napsütésből sincs hiány, évente átlagban 20 nap esik. Mussomeli Olaszország egyik legbiztonságosabb helye, ami a rendőri jelenléten túl annak is köszönhető, hogy kifinomult videomegfigyelő rendszert építettek ki, így évek óta nem jelentettek rablásokat.

A városban kínált lakások fényképeit szintén a https://1eurohouses.com/weboldalon lehet lecsekkolni, ahol interaktív térképet is találunk, részletes információkat minden egyes épületekről –  mindezt angolul is böngészhetjük.

Az akció egyre népszerűbb: legalább 13 olasz településen találni eladásra kínált 1 dolláros /eurós házakat

A további településekről, ahol potom pénzekért vásárolhatunk magunknak egy patinás itáliai otthont – itt tájékozódhat.

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.