Mozaik

13 olasz városban kínálnak 1 euróért házakat

Kapucsínót nem kapni ennyiért, álomházat viszont igen.

Nem új a kezdeményezés, Olaszországban az elmúlt években több településen is hirdettek, szimbolikusan mindössze egy euróért/dollárért házakat. Legelőször 2008-ban, Salemi városa próbálkozott ezzel, azonban a maffia felbukkanása és a házak igen rossz állapota miatt az akció kudarcba fulladt. Később Palermo megyében, Gangiban siker koronázta ezt az ötletes kezdeményezést, száz egy dollárért kínált lakásra ezrek jelentkeztek. A felújítást követően az olasz városka újjászületett, még az ingatlanpiaca is helyreállt.

Két újabb olasz városka is kínál kedvezményes áron felújításra szoruló ingatlanokat

A káprázatos Zungoliba (Campania régiójában, Avellino megyében) is hirdetnek hasonlóan csábító feltételekkel, a történelmi belvárosban potom 1 dollárért meseszép kőházakat. Itt viszont komolyabb feltételeket is szabnak, a vásárló félnek például vállalnia kell, hogy ide teszi át állandó lakhelyét, és hogy az adott épületet meghatározott határidőn belül rendbe is hozatja – adja hírül a CNN.

Létrehoztam egy speciális önkéntes munkacsoportot, akik a felújítási munkálatokban is segítenek, hogy az ingatlan vásárlói a renoválás során könnyebben tudjanak kapcsolatba kerülni az építőipari cégekkel.

– nyilatkozta a CNN-nek Paolo Caruso, Zungoli polgármestere.

Az 1500 lelket számláló kisvárosba olyan vevőket várnak, akiket megérint a középkori városka páratlan szépsége, szeretnék élvezni a friss levegőt, nagyokat túrázni  és megkóstolni nagyszerű helyi ételeiket. Fő látnivalójuk egyébként egy középkori vár.

De ne egy lepusztult kisvárost képzeljünk magunk elé, ugyanis korszerűsítették a település infrastruktúráját, felújították a járdákat és az utcákat LED-lámpákkal szerelték fel,  bónuszként nagyszerű a Wi-Fi hálózatuk. Az életminőség ugyanis számukra mindennél fontosabb – közölte a település polgármestere.

Ezen a honlapon körbenézhetünk, a megadott feltételek mellett Zungoliban milyen ingatlanokhoz lehet épp 1 dollárért hozzájutni. Nemcsak a házak pontos paramétereit, de a felújítás költségeit is megadják, így:

Mussomeli: Olaszország egyik legbiztonságosabb városa

A szicíliai Mussomeli (Caltanissetta megyében) jóval nagyobb város, közel tízezren lakják.  Ezen a településen még könnyebbé tették az 1 eurós házak vételét azzal, hogy több-nyelvű ingatlanügynökséget hoztak létre. Az elhagyott kőből épült házak közül viszonylag sok jó állapotban van, és csak minimális felújítási munkálatokat igényel.

Az óváros szinte minden háza szép kilátással rendelkezik. A napsütésből sincs hiány, évente átlagban 20 nap esik. Mussomeli Olaszország egyik legbiztonságosabb helye, ami a rendőri jelenléten túl annak is köszönhető, hogy kifinomult videomegfigyelő rendszert építettek ki, így évek óta nem jelentettek rablásokat.

A városban kínált lakások fényképeit szintén a https://1eurohouses.com/weboldalon lehet lecsekkolni, ahol interaktív térképet is találunk, részletes információkat minden egyes épületekről –  mindezt angolul is böngészhetjük.

Az akció egyre népszerűbb: legalább 13 olasz településen találni eladásra kínált 1 dolláros /eurós házakat

A további településekről, ahol potom pénzekért vásárolhatunk magunknak egy patinás itáliai otthont – itt tájékozódhat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik