Életmód

Gigantikus törzsi gyűlést rendeznek Bugacon

Facebook / Kurultaj - Magyar Törzsi Gyűlés
Facebook / Kurultaj - Magyar Törzsi Gyűlés
A Kurultaj szervezői harci bemutatókkal, lovasversenyekkel és lovasvetélkedőkkel, íjászprogramokkal, a magyar, hun és avar örökséget bemutató kiállításokkal, valamint népzenei rendezvényekkel is készülnek.

Augusztusban ismét megrendezik a Kurultajt Bugacon – írta az MTI.

A Magyar Turán Szövetség augusztus 9. és 11. között ismét megrendezi a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvényét.

A Kurultaj a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket, és mára olyan összekötő kapoccsá vált, amely az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja. A magyarokkal mintegy 25 keleti rokon nép kulturális találkozója – a sztyeppei lovas-nomád népekkel való rokonság révén – egy nagy törzsi gyűlés is egyben.

A Turán Szövetség meghívására a háromnapos rendezvényre több mint száz csapat érkezik Bugacra, ahol képviseltetik magukat Erdély, Kárpátalja, a Felvidék és a Délvidék hagyományőrzői is.

Facebook / Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés

A már több mint 15 éves múlttal rendelkező, kétévente megszervezett Kurultaj egyik idei díszvendége Kubanicsbek Ömüralijev, a Türk Államok Szervezetének főtitkára lesz, ezért több mint 50 olyan programot szerveznek, amelyeken a hun-türk tudatú népek képviselői adnak kultúrájukból ízelítőt.

Csaknem 600 lovas és számos lovasíjász-csoport részvételével egy hatalmas seregszemlét is rendeznek.

A honfoglaláskori táborban a kézműves mesterek a fegyverkovácsolás és bronzöntés tudományát mutatják be az érdeklődőknek. A mesteremberek a korabeli technikát alkalmazva övcsatokat és szíjvégeket készítenek majd.

A hatalmas jurtatáborban felállított előadósátorban a tudományos élet képviselői szakmai előadásokon osztják meg ismereteiket a honfoglalók fegyverzetéről, az ősi sztyeppei népek istenképéről, kultúrájáról és szokásairól.

A IX. Kurultaj programjai idén is ingyenesen látogathatóak.

Kapcsolódó
Felépült a világ legnagyobb jurtája Bugacon
Sok programot és látványosságot kínál a hagyományőrző rendezvény.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik