Virágzó vidékünk

Megnyílik az Aranymonostor Látogatóközpont Bugacon

Facebook / Bács-Kiskun TV
Facebook / Bács-Kiskun TV
A bugaci kiállítás arany borítású körfolyosóján látható kincsek, valamint a jelenleg is aktív régészeti ásatás egy rejtélyes aranykorról mesél.

Látogatható lesz Bugacon az Aranymonostor – írta a Bács-Kiskun vármegyei Hírportál.

Korábban már a Sokszínű vidék írt a minden igényt kielégítő központról, napokon belül a nagyközönség is birtokba veheti a korszerű turisztikai célpontot.

2010-ben a település határában kezdődött régészeti feltárások olyan gazdag leletanyagot hoztak felszínre, amelyek újra írták a kutatók korábbi tudását az Árpád-kor emlékeivel kapcsolatban. A feltárt leleteket mutatja be az Aranymonostor látogatóközpont, amelynek a különleges, egyedülálló épületében a legmodernebb technológiák segítségével szemléltetik a tatárjárás előtti 150 békeévet, az Árpád-kor gazdagságát.

Facebook / Bács-Kiskun TV

A főépület mellett egy kültéri csobogót, sétálóutat, gyógynövényes szerzeteskertet és egy különleges kilátót építettek a komplexumhoz.

Március 22-én, pénteken lesz az ünnepélyes megnyitó, szombaton a nagyközönség előtt is megnyitja kapuit az Aranymonostor látogatóközpont.

A projekt célja, hogy élményszerűen mutassa be a Bugac határában feltárt Árpád-kori monostor, valamint a köré épült egykori település életét. A látogatóközponttól a község idegenforgalmának fellendülését várják a szakemberek.

Kapcsolódó
Megújult a Kiskunság ikonikus kulcsosháza
Az elsősorban osztálykirándulások, erdei iskolák, egyesületek, nagyobb társaságok számára alkalmas épületet civil emberek segítségével újították meg.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik