Virágzó vidékünk

Megújult a Kiskunság ikonikus kulcsosháza

Aktív Magyarország
Aktív Magyarország
Az elsősorban osztálykirándulások, erdei iskolák, egyesületek, nagyobb társaságok számára alkalmas épületet civil emberek segítségével újították meg.

A Duna és Tisza között, annak középső részén, a Kiskunsági-homokháton található Bugac. Itt bújik meg a Kiskunsági Nemzeti Park védett területén, vadvirágos homoki rétek és az Ősborókás erdőrengetegének határán fekvő, teljes rekonstrukción átesett CSEMETE Bugaci Oktatóközpont és Erdei Iskola Kulcsosház.

A létesítmény új közösségi térrel gazdagodott, a meglévő épületállomány pedig teljes infrastruktúra-fejlesztésben részesült. Megújult a vízellátás, korszerűbbek lettek az elektromos rendszerek és megújult a fűtési rendszer is. Az épületek energiahatékonyságának javítása érdekében a falak vastag hőszigetelő rétegeket kaptak, a nyílászárókat pedig új, hőtakarékos rendszerekre cserélték.

Aktív Magyarország

Megújult a komplexum közösségi tereinek berendezése és a szálláshelyek bútorzata is. Az energiaellátásról tetőre szerelt napelemek és szélkerékek gondoskodnak. Az ide látogatók kényelmét több szabadtéri fejlesztés is szolgálja.

Az Oktatóközpont fejlesztési munkáiban nagy számban vettek részt önkéntesek, a 90 önkéntes között voltak szakemberek, diákok, segítő civilek és lelkes ezermesterek is.

Aktív Magyarország

A CSEMETE Bugaci Oktatóközpont és Erdei Iskola kulcsosházba látogatók a civilizációtól távol, természeti környezetben pihenhetnek, ismerkedhetnek meg a hagyományos alföldi tájformákkal, a védett értékekkel és a hagyományőrző pusztai életformával

– áll az Aktív Magyarország  közleményében. A közeli látnivalók közül kiemelendő a Kiskunsági Nemzeti Park Bugaci Ősborókása, a Lovasbemutató, a Pásztormúzeum, az Alföldfásítási Múzeum és a gyógyfürdő.

A terület legnagyobb értéke mégis a csend. Az Oktatóközpont kialakítása és felszereltsége iskolai csoportok fogadására, kirándulások, erdei iskolák, túrák szervezésére, civil szervezeti vagy nagyobb családi programok lebonyolítására egyaránt alkalmas.

Aktív Magyarország
Kapcsolódó
Felépült a világ legnagyobb jurtája Bugacon
Sok programot és látványosságot kínál a hagyományőrző rendezvény.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik