Életmód

Újra látogatható a lillafüredi gyógybarlang

bnpi/Várhelyi-Szomszéd Eszter
bnpi/Várhelyi-Szomszéd Eszter
A lillafüredi gyógybarlang július második felében barlangterápiás, hangtálas és hangtálfürdős foglalkozásokkal várja a rekreációs, regenerációs céllal érkező vendégeket.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága tájékoztatása szerint július második felében újra megnyitják a lillafüredi Szent István-barlang Fekete-termét.

A barlang a lillafüredi Hámori-tótól pár száz méterre nyílik, hossza 350 méter, legnagyobb mélysége 55 méter.

Az Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság adatai szerint Miskolc-Lillafüred 1935-ben kapott klimatikus gyógyhely minősítést, melyet 1985-ben, majd 2008-ban megújítottak.

A fokozottan védett Szent István-barlang levegője tiszta, pollenmentes és közel 100%-os páratartalmú. A Fekete-terem elnevezésű szakaszát 1991-ben gyógybarlanggá minősítették.

A barlangi levegő mikrobiológiai szempontból csaknem steril, azaz por-, csíra-, és allergémentes közeg. Ehhez hozzájárul az állandó 10 Celsius fok körüli hőmérséklet, a 100 %-os páratartalom és nem utolsó sorban a barlangi környezet nyugtató hatása az emberi idegrendszerre.

A júliusi programok keretében barlangterápiás, hangtálas és hangtálfürdős foglalkozásokkal várják a Fekete-teremben a rekreációs, regenerációs céllal érkező vendégeket.

Kapcsolódó
Átadták a kilátók királynőjét Lillafüreden
Olyan impozáns és emblematikus építmény született, ami a Palotaszálló mellett újabb jelképévé válhat a térségnek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik