Életmód

Idén is tengernyi gumikacsával jótékonykodnak Szegeden

Facebook / Rotary kacsaverseny
Facebook / Rotary kacsaverseny
A kacsajegyek tulajdonképpen adományjegyek, a befolyó összegből a Rotary Club Szeged Dóm szívfejlődési rendellenességgel született gyermeknek fog életmentő szívműtétet biztosítani.

Hamarosan Jótékonysági Gumikacsa Versenyt rendeznek Szegeden – írta a Szegedi Nap a Rotary Club Szeged Dóm közleményére hivatkozva.

A népszerű versenyt évről évre megrendezik a napfény városában. A vidám vetélkedés egy olyan szórakoztató családi program, ahol értékes ajándékokat is nyerhetnek a résztvevők, miközben jótékonykodnak. Az akció során befolyt összegből szívfejlődési rendellenességgel született kisgyermekeket juttatnak életmentő szívműtéthez.

A Rotary Club Szeged Dóm idén 9. alkalommal rendezi meg a jótékonységi célú akciót. Ismét 5000 darab sárga színű gumikacsát fognak a Tiszában versenyeztetni egy jó cél érdekében.

Facebook / Rotary kacsaverseny

Szeptember 7-én 14 órakor fognak vízre szállni a kacsák az Újszegedi Partfürdőn, amelyek a folyó sodrásának köszönhetően versengeni kezdenek egymással.

A szervezők a vízre egy egyre szűkülő pályát építenek, amelynek a végén már egyszerre csak egy gumikacsa tud úszni. Így kialakul egy sorrend: a 150 leggyorsabb kacsa számával megegyező szelvénnyel rendelkezők értékes ajándékokat vehetnek át.

A jótékonysági gyűjtés célja évek óta változatlan: a klub mindig végig követi a gyermekek gyógyulásának útját. Tavaly például a rednezvény révén sikerült Dáner Gergőt megműteni, aki mára már teljesen felépült, és egészséggel élvezheti hobbiját, a focizást.

Kacsajegyeket három helyszínen lehet majd váltani:

– augusztus 17-étől az ÁRKÁD Szegedben
– augusztus 28. és 31. között a  Szegedi Ifjúsági Napokon
– a rendezvény napján, szeptember 7-én Újszegeden a Partfürdőn.

Kapcsolódó
Gumikacsákkal versenyeznek a szívbeteg gyerekekért
Szeptember harmadikán megrendezik Szegeden a Rotary Jótékonysági Gumikacsa Versenyt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik