Életmód

Gumikacsákkal versenyeznek a szívbeteg gyerekekért

facebook
facebook
Megúsztatják a sárga kacsákat.

Idén is megrendezik Szegeden a Rotary Jótékonysági Gumikacsa Versenyt – adta hírül a Délmagyarország.

Kapcsolódó
4 ezer palacsintát sütöttek 27 óra alatt
Százharmincan önkéntes váltotta egymást a tűzhelyek mellett a jótékonysági célú tótkomlósi rendezvényen.

A Rotary Jótékonysági Gumikacsa Versenyt évről évre megrendezik a napfény városában. A vidám vetélkedés egy olyan szórakoztató családi program, ahol értékes ajándékokat is nyerhetnek a résztvevők, miközben jótékonykodnak. Az akció során befolyt összegből szívfejlődési rendellenességgel született kisgyermekeket juttatnak életmentő szívműtéthez.

facebook / Rotary Kacsaverseny

Szeptember harmadikán többezer sárga színű, egyedi sorszámmal ellátott gumikacsát engednek a Tisza felszínére.

A kacsák a folyó sodrásának köszönhetően elindulnak a kijelölt cél irányába. A célba érkező kacsák között, sorszámuk alapján kialakul egy sorrend. Az első 150 beérkező kacsa sorszámával ellátott adományszelvény tulajdonosai értékes ajándékokat kapnak.

Sorszámmal ellátott kacsa adományjegyeket Szeged több pontján lehet vásárolni. Az Árkád Szeged első szintjén augusztus 13-tól szeptember 2-áig 16 órától 19 óra 30-ig hétköznaponként, hétvégén pedig 13 óra 30-tól 16 óra 30-ig, a Szegedi Ifjúsági Napokon augusztus 23-a és 27-e között (a Civil Faluban) minden nap 16 órától este fél kilencig, a rendezvény napján pedig a rakparton és Újszegeden a Partfürdőn a Rotary Sátornál 10-től 14 óráig.

Kapcsolódó
Nemes ügy mellé állt a félárván maradt hármas ikrek apukája
A Tündérkör Alapítvány a tragédia után azonnal a hajdúszoboszlói család mellé állt. Fábián Tamás most értük szólt a a jóérzésű emberekhez.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik