Mozaik

Fényárban úszik a jótékonykodó mentőautó

Facebook/Erdély Mentőcsoport csíkszéki fiók
Facebook/Erdély Mentőcsoport csíkszéki fiók
Hargita megyében 140 család mintegy 350 tagjához juttatnak el ajándékcsomagot: olyanokhoz, akiket ebben az évben ellátásban részesítettek.

Rendhagyó karácsonyi jótékonysági akcióval teszi szebbé az ünnepeket az Erdély Mentőcsoport csíkszéki fiókja és a Hargita Megyei Mentőszolgálat azoknak a szegényebb sorsú családoknak, akiket ebben az évben ellátásban részesítettek, írja a Székelyhon.

Már hagyománnyá vált a karácsony előtti jótékonykodás a mentősök életében: tavaly kétszáz gyereknek biztosítottak meleg ételt, illetve kilencven családhoz juttattak el adományokat.

Idén az adománygyűjtést Hargita megye tizenhat mentőállomásán szervezték meg, munkatársaik pedig többek között ruhaneműket és játékokat ajánlottak fel. Ezután állították össze az ajándékcsomagokat, amelyeket 140 Hargita megyei család mintegy 350 tagjához juttatnak el.

Kapcsolódó
45 kilónyi vesszőből fontak mentőautót Kadarkúton
Az állomás dolgozói örültek a meglepetésnek.

A szolgálat dolgozói a következő napokban ünnepi fényekben pompázó mentőautóval térnek vissza korábbi pácienseikhez, egy-egy ajándékcsomaggal lepve meg őket. Az amerikai stílusú mentőautót öt napon át díszítették, és azzal Hargita megye számos pontján találkozhatnak a lakók a következő napokban.

Olyan családokról van szó, akikhez az év során kivonult a mentő valamilyen egészségügyi probléma miatt. Ezekből a családokból kórházba szállítottuk az anyát, apát vagy éppen a gyerekeket különböző betegségek miatt. Most angyalként szeretnénk visszatérni, és megajándékozni azokat, akiknél láttuk, hogy szerényebb körülmények között élnek. Célunk, hogy szebbé, boldogabbá tegyük az ünnepeket számukra

– mondta a portálnak Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezérigazgatója.

Azok a gyerekek sem maradnak ajándék nélkül, akik az utcán sétálva találkoznak a fényárba öltöztetett karácsonyi mentőautóval: meglepetésként be is ülhetnek abba, ha szeretnének.

Kapcsolódó
Az Avasi kilátó az ország legmagasabb karácsonyfája
Adventtől Vízkeresztig gyönyörködhet mindenki a különlegesen kivilágított miskolci kilátóban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik