Kertünk-Portánk

Ötletes játszóterek boldog kecskékre hangszerelve

Mostoha körülmények között is tartható, rendkívül élénk, érdeklődő, a környezetéhez kiválóan alkalmazkodik.  Talán már ennyiből is kitalálhatjuk, hogy a kecskéről van szó.

Határozottan kijelenthetjük, hogy a kecske egyik legjátékosabb haszonállatunk.  Talán az egyik  legkedvesebb fiatal háziállat a gödölye (kis lánykecske) és a gida (fiúkecske).

Vitathatatlan, hogy minden kecske imádja az összes játékot. Legyen az bújócska, verekedés, labdajáték, vagy csak sima kergetőzés, emberekkel és más kecskékkel. Ehhez mérten nagyon sok területre van szüksége, és igen nagy mozgásigénye van.

Ügyesen mászik a fára is

Bár hazánkban erre nem sok alkalmuk van, a kecskék ügyes mászók. A hegyekben akár meredek sziklafalakat is képesek megmászni az élelemért. Marokkó délnyugati részén egy fotósorozat is született arról, hogyan teszik mindezt az argánfákon. Az állatok talpa ugyanis ügyesen alkalmazkodott a tüskés, bütykös ágak megmászására, amelyeken remekül tudnak egyensúlyozni.

20150611kecskek-marokko

Ha tehát valaki kecsketartásban gondolkodik, és nem szeretné, hogy a környék összes zöldjét megegyék és a kertet tönkretegyék nem árt ha gondoskodunk elfoglaltságukról.

Legyen játszótere kecskéinknek

Fotó:goodshomedesign.com
Fotó: goodshomedesign.com
Fotó: goodshomedesign.com
Fotó: goodshomedesign.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik