Kertünk-Portánk

Elhagyta a várost, békés lakot épített az erdő közepén

A madárcsicsergés elkerülhetetlen, a nyugalom garantált.

A németországi Hesse melletti erdők árnyas fái között álmodta meg a tökéletes és nyugodt pihenés helyét Peter Becker.

cinege3

Elege lett a rohanásból

A német fiatalember korábban Berlinben egy bárt vezetett, de elege lett a mindennapi rohanásból, a nagyvárosi nyüzsgésből. A várost elhagyva visszatért a természetbe, és olyan menedéket – ahogyan ő nevezi: cinegefészket – kívánt létrehozni az erdő kellős közepén, amely romantikus kikapcsolódást nyújt az oda betérőknek.

cinege7

cinege1

Robin Hood ihletése

Távol a világ zajától, a közeli Berlepsch Kastélyszálló hangulata és Robin Hood története ihlette a cinegefészkeket, melynek gömb alakú kabinját és két, a fák közé ékelt házikóját hat hónap alatt építette fel. A szálláshelyként funkcionáló cinegefészkekben összesen tizenketten nyújthatják álomra a fejüket. A „lakosztályokat” hidak kötik össze.

cinege2

Csak természetesen

A faház hotel, azaz a cinegefészkek természetes anyagokból készültek, berendezésük anyaga fa, víz és villany is van a kabinokban. Fürdési, zuhanyzási lehetőséget a közeli, 150 méterre lévő Berlepsch Kastélyszálló biztosít.

cinege10

Becker szeretné bővíteni a komplexumot. Szabadtéri medencét álmodott meg, és zuhanyzási lehetőséget akar kialakítani a miniatűr fészkekben.

cinege9

Via Inhabitat

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik