Kertünk-Portánk

Kerti szemétből épített búbos kemencét

Kreativitás, elszántság és egy szakkönyv kellett hozzá.
Korábban a témában:

Petrovszki György minden szakmai előzmény nélkül vállalkozott arra, hogy szülei Őriszentpéteren lévő portáján búbos kemencét épít – egy szakkönyv útmutatásai alapján. Facebook-bejegyzésében ezt írta:

Cserépkemencét építettem anyukáméknak Őriszentpéteren a kerti szemétből, amit az előző tulajdonos hagyott szét a kertben. Egy délutánnyi előkészület és anyagösszehordás után majd 60 munkaóra móka volt, de megérte.

Az újdonsült szakinak a meszelésre már nem volt ideje, de azt szülei megoldották. Később fedelet is kapott a kemence, hogy az eső és a hó minél kevesebb kárt okozzon benne. A fiatalember megjegyezte, hogy a szakkönyv útmutatásai alapján tavasszal és ősszel mindig lehet rajta korrigálni.

Annál tartósabb minél többet van használva, esők után pedig nem árt befűteni, hogy kiszáradjon – fűzte hozzá Petrovszki György.

A fotók láttán érzékelhetjük, miből indult, hogyan alakult és nyerte el végleges formáját a mutatós kerti kemence.

Fotók: Petrovszki György

Kommentek

Zalakaros, 2019. augusztus 20.
A zalakarosi termáltó 2019. augusztus 19-én. A tóból az alatta húzódó vízelvezetõ rendszer sérülése miatt 2018 májusában elfolyt a víz. A hibát kijavították, megkezdték a meder feltöltését.
MTI/Varga György
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.