Kertünk-Portánk

10 forintos kilóáron hirdettek szedd magad szilva akciót

Szarka Zoltán a múlt héten tett közzé a Facebookon egy bejegyzést, amelyben azt írja, megérett a lepotica szilva a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisáron, és szedd magad akciót hirdetett 10 forint/kilogramm áron.

A posztot több ezren megosztották, de a legtöbb kommentelő azt hitte, hogy elírás történt. Pedig, nem az ár tényleg ennyi.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=790337464690478&id=100011426942458

 

A napfény illata blog szerzője a napokban vette a fáradtságot és elment Kisárra, amely leginkább arról híres, hogy Petőfi Sándor itt költötte a Tisza című versét. Na meg most már az olcsó szedd magad szilváról is.

A Vén Diós Üdülőházban Zoltán fogadta őt, aki elárulta, miért adja ilyen olcsón a gyümölcsöt. A válasz egyértelmű volt.

Tavaly lefagyott az összes termés, idén szép a termés, de 40 forintért veszik le kilóját, ebből 20-30 forint a szedők díja, így inkább meghirdettem, szedjék le ilyen jelképes összegért azok, akik szívesen fogyasztanák, főznék be, aszalnák azt

– magyarázta a gazda.

A lepotica szilva egy szerb szilvafajta, neve gyönyörűséget jelent. Čačak városában nemesítettek ki, és a hozzáértők szerint varázslatos jegyű, kék, hamvas szilva.

Aki tehát szeretne olcsón szilvát szedni, annak irány Kisár, de megéri sietni, nehogy elkapkodják.

Rendkívüli tulajdonságokkal bír a gyümölcsök Hamupipőkéje, a szilva
A szilva manapság, mintha a gyümölcsök Hamupipőkéje lenne. Talán azért, mert úton-útfélen található? Vagy azért, mert méltánytalanul olcsó? Az
Olvasói sztorik