Kertünk-Portánk

100 köbméter tűzifából készül az adventi koszorú Keszthelyen

A koszorú alapanyagául szolgáló tűzifát karitatív szervezetek közreműködésével rászorulók között osztják majd szét.
Korábban a témában:

Lelkünk melege elenevezéssel indított jótékonysági akciót Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere, melynek keretében egy 12 méter átmérőjű, 2,5 méter magas adventi koszorút építenek a város Fő terén tűzifából, tudósított a Keszthely Televízió.

A kezdeményezés kettős célt szolgál: egyrészt így kívánnak hitet tenni a keresztény kultúra több ezer éves öröksége mellett, másrészt a keresztényi szeretet megnyilvánulásaként a rászorulókon szeretnének segíteni az adományokból összegyűjtött tűzifával.

Az ötlet alapját a keszthelyi Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány akciója adta, akik tűzifát kívántak gyűjteni rászorulóknak. Akkor jutott eszembe, mi lenne, ha ebből a város Fő terén egy adventi koszorú készülne, ezzel is jelképezve, hogy hitet teszünk keresztény értékeink mellett, miközben jótékonysági célt is szolgálunk

– nyilatkozta  Keszthely polgármestere.

Ruzsics Ferenc kérésére a Bakonyerdő Zrt. 50 köbméter tűzifát – a keszthelyi adventi koszorú építéséhez szükséges mennyiség felét – biztosította, a másik felét pedig adományozók segítségével gyűjtik össze.

A szervezők tisztelettel fogadnak anonim adományokat, ám szívesen veszik azok csatlakozását is, akik a nyilvánosság előtt nevüket vállalva, a szervezőkkel közösen fellépve szeretnék kifejezni egyetértésüket az ügy mellett. A koszorú alapanyagául szolgáló tűzifát rászorulók között osztják majd szét az ünnepeket követően. Az összegyűlt pénzadományokból fennmaradó összeget karitatív szervezeteknek ajánlják fel azzal a céllal, hogy szintén tüzelővel támogassák azokat, akik önerőből ezt nem tudják előteremteni.

A gyűjtés állásáról, melyet a www.keszthely.hu/lelkunkmelege oldalon lehet nyomon követni, rendszeresen tájékoztatják a közvéleményt. Az adventi koszorú első gyertyáját Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek – aki a kezdeményezés fővédnöke – gyújtja meg, aki ez alkalomból misét is celebrál a városban.

Kiemelt kép: keszthely.hu

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.