Kertünk-Portánk

Hetvenedik születésnapjára készül Európa virágoskertje

Hatalmas virágmozaikkal köszöntik a jeles évfordulót.

A hollandiai Keukenhof Európa legnagyobb virágoskertje – melyet méretei miatt a világ legnagyobb virágoskertjének is neveznek – minden év tavaszán tulipánok, jácszintok, krókuszok millióival kápráztatja el a látogatókat. A hivatalos adatok szerint évente körülbelül 7 millió virághagymát ültetnek el a 32 hektáros parkban, ahol két hónapon át emberek százezrei barangolnak a hatalmas területen, a virágmezők között.

Fotó: Facebook/Visit Keukenhof

Bár a park jelenleg  zárva tart, és csak 2019. március 21-én nyitja meg kapuit, már most megkezdték az előkészületeket a jövő évi attrakcióra, amikor fennállásának 70. évfordulóját ünnepli a hatalmas virágoskert.

Erre az alkalomra a Keukenhof kertészei a “Virágok ereje” (Flower Power) 2019-es szlogen jegyében az 1970-es évek hangulatát idéző virágmozaikot varázsolnak egy 250 négyzetméteres területre, ahol még októberben 50 ezer hagymás virágot ültettek el a különleges formára. Ezeket két rétegben helyezték a földbe, hogy így hosszabbítsák meg tavasszal a látványosság életét.

Fotó: keukenhof.nl

Európa kertje kiemelkedő jelentőségű a hollandiai turizmusban. Évente egymilliónál többen keresik fel, a látogatók többsége külföldi. A virágoskert 2019-ben március 21-től től május 19-ig tart nyitva.

Kiemelt kép: Facebook/Visit Keukenhof

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik