Gigatojást tojt egy tyúk Bácsalmáson

Háromszor nagyobb, mint az átlagos.
Korábban a témában:

Bognár László bácsalmási lakos a napokban szokásos délelőtti körét járta a baromfiudvarban, hogy összegyűjtse a friss tojásokat, amikor érdekes meglepetés fogadta: a tyúkólban egy átlagosnál háromszor nagyobb tojást talált, írta a baon.hu.

A férfi azonnal mérlegre tette a nem mindennapi tojást, melynek súlya meghaladta a 180 grammot. Összehasonlításként megmért több, átlagosnak mondható tojást is: a fiatal jércék tojása 40, míg a közepes nagyságú tyúktojások 50-60 gramm körüliek voltak.

Mint Bognár László a portálnak elmondta: semmi különleges takarmányozást nem végez: kukoricát, tritikálét és egy kis zöldet ad rendszeresen a szárnyasoknak.

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.