Kertünk-Portánk

Ezek lesznek 2020 meghatározó trendszínei a lakberendezésben

Vissza a természethez – ezt a fantázianevet kapta a Behr festékgyártó cég árnyalata, ami a jövő évben a mélykék és az olajzöld színvilágot csempészi  a lakberendezésbe.

Back to Nature – ezt a fantázianevet viseli a Behr festékgyártó cég árnyalata, amely a jövő évben meghatározó lesz a lakberendezésben.

Behr vállalat nemrég választotta ki 2020 trendszínét, amely nem más mint a „Vissza a természethez” nevet viselő olajzöld ( S340-4 ), amely nyugtató hatású, harmonikus, és otthonunkba hívja a természetet.

A zöld és árnyalatai igazi klasszikusnak számítanak, szinte nincs olyan év, hogy valamely tónusa ne lenne benne az adott év top színei között- írja a lakberendezés oldala. Ez az árnyalat  inspiráló, növeli a kreativitást, pozitívan hat hangulatunkra, és tökéletesen párosítható más színekkel is.

Fotó: behr.com
Fotó: behr.com
Fotó: behr.com

A természetközeli színekről  általánosságban is elmondhatjuk, hogy jó hatással van az egészségre és a jóllétre is – talán a Behr is pontosan ezért döntött e szín mellett. Mások 2020-as toplistáján is megjelenik ehhez hasonló árnyalat: ilyen lesz például a Pantone színintézetének a „Guacamole” nevet viselő színe.

A „Back to Nature” szín egy finom, könnyed árnyalat, amelyet a füves rét színvilága ihletett. A zöldek között is „neutrálisnak” számít, nem túl világos, nem sötét, teljesen természetes, nem vibrál, mint a citrusszínek vagy mint a drágakő árnyalatai – emiatt pedig valamennyi otthont szebbé varázsol.

Bár a legfőbb irányadónak általában a Pantone Intézetet tartják a divatban és a lakberendezésben is, a világ egyik legnagyobb festékgyártó vállalatának legalább ekkora beleszólása van a 2020-as színtrendjeivel kapcsolatosan. A Sherwin-Williams pedig már meg is határozta, mi hódít majd a jövő évben: ez pedig nem más, mint a Naval SW 6244 szín, amely a tenger és égbolt mélykék árnyalatára emlékeztet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Go home for the holidays—to the @WestElm Holiday House, that is! 🎁 Join us on Instagram Live on Tuesday, Oct. 15, at 2 p.m. ET for an exclusive peek into this one-of-a-kind dream home and a discussion about designing for wellness. A panel of experts, including our own Sue Wadden, celebrity interior designer @genevievegorder, and West Elm’s Vice President of Product Development, Jonathan Orr, will share tips and tricks for bringing joy, serenity and focus into your home. ✨ Have questions for the panelists? Leave them below for a chance to get them answered live. #westelm #WestElmHolidayHouse #sherwinwilliams #holidays #decor #design #wellness 🎨 Image 1 & 2: #SWColoroftheYear Naval SW 6244 🎨 Image 3: Alpaca SW 7022 🎨 Image 4: Halcyon Green SW 6213 🎨 Image 5: Alpaca SW 7022

SherwinWilliams (@sherwinwilliams) által megosztott bejegyzés, Okt 13., 2019, időpont: 7:56 (PDT időzóna szerint)


Aki tehát a divatkövető szeretne lenni a jövő évben ezen színekben gondolkozhat a ruhatárát és az otthonát illetően.

Kiemelt fotó: behr.com

Készíts gardróbot környezettudatosan, a legújabb trend szerint
Magunk is készíthetünk praktikus ruhatárolót.
Olvasói sztorik