Mozaik

Házasodjunk, akár egy hercegnő – esküvői trendek 2019-ben

Az esküvő az ifjú pár első közös nagy napja. Ezért is szeretnénk emlékezetessé tenni ötleteinkkel.

Az esküvőt sok menyasszony élete legszebb napjaként emlegeti, amíg előtte áll. De hogyan tegyük legalább felejthetetlenné a nagy napot, a szó pozitív értelmében az ifjú pár számára?

1. Költségvetésbarát esküvők

A pénztárcabarát esküvőkre való rákeresése 80% -kal nőtt az internetezők körében, vagyis az emberek már nem részesítik előnyben az értelmetlen rongyrázást, ami pozitív változást mutat az évekkel ezelőtti trendekhez képest. Egyre inkább szeretnénk okosan elkölteni a pénzünk a nagy napon. A „kis költségvetésű, baráti esküvők” az egyik legmagasabb keresett kulcsszó a Pinteresten, és az egyik legjelentősebb trend az idei évben. Nagyszerű hírek azoknak, akik extra pénzt takarítanak meg.

Lila fényfestés – Fotó: pixabay.com

2. Fényfestés

2019 egyik legnagyobb durranása a fényfestés lesz. Ma már a párok számára is hozzáférhető ez a különleges  fényhatás, nem számít akkora luxusnak, mint néhány éve. A fényfestéssel szó szerint átalakíthatjuk a termet, illetve a színeket, a formákat, az árnyékolást és dizájn elemeket is magunk választhatjuk ki.

3. Lila és árnyalatai

2018-ban az év színévé választották, de 2019-ben sem kell nélkülöznünk ezt az árnyalatot, hiszen ugyanolyan trendi lesz, ha megjelenik a dekorációban, asztalokon, virágcsokorban, vagy éppen a fények színvilágában.

4. Multikulturális sokszínűség

A trendi netes keresési kifejezések több mint 30% -a a multikulturális esküvőkhöz köthető. A nigériai és dél-indiai esküvőktől a maoriig minden megtalálható a palettán. A 2019-es év egyik esküvői trendje, a világ minden tájáról származó multikulturális sokszínűség.

Fotó: pixabay.com

5. Minimalista esküvő

2019-ben divatját éli a minimalista esküvő. Előtérbe kerül az egyszerű, letisztult dekoráció, a rusztikus, vintage stílus. Mellőz minden felesleges luxust, az őszinte, meghitt pillanatoké lesz a főszerep.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Wedding Decor Inspiration (@weddingdecorinspiration) által megosztott bejegyzés, Márc 8., 2019, időpont: 7:18 (PST időzóna szerint)

6. Lelógó virágdekoráció

A virágok kihagyhatatlanok az esküvői dekorációból. Idén viszont ezek elsősorban nem az asztalokon jelennek meg, hanem függő díszítőelemként. Helytakarékossági szempontokból sem utolsó ez a trend, hisz az asztalok fölé helyezett lelógó virágok esetében az asztalokra nem is kell virág, esetleg jelképesen egy-egy szál.

7. Koszorú

Trendi  a terem központi dekorációs elemeként a mennyezetről lelógó nagy koszorút. Ezek a díszítések megtörik a hagyományos kompozíciókat, és egyedi, kissé bohém hatást keltenek. A levelekkel, gallyakkal, bogyókkal, virágokkal díszített koszorúk, az esküvők kedvelt dekorációs elemei.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Wedding Decor Inspiration (@weddingdecorinspiration) által megosztott bejegyzés, Márc 20., 2019, időpont: 6:38 (PDT időzóna szerint)

8. Dália a középpontban

Ha már a virágdíszítésnél tartunk, meg kell említenünk az idei év divatvirágát, a dáliát. 2019-ben ugyanis ez a virág viszi a pálmát. Az őszirózsafélék családjába tartozó virágos növény az itthoni kertekben sem ismeretlen, változatos színekben és formákban pompázik, így minden menyasszony megtalálhatja a kedvére valót – már ha a trendek befolyásolják a döntését.

9. Tengerparti esküvők

A napsütésben, a tengerpart selymes homokjában mezítláb kimondani a boldogító igent továbbra is sok pár vágyaiban szerepel. A megvalósítása pedig egyre többüknek sikerül, hisz az egzotikus desztinációk is elérhetőek lettek. De nem is kell túl messzire menni, hisz Horvátországban vagy Görögországban is egyre több álomesküvőt kínálnak elérhető áron.

Fotó: pixabay.com

10. Szokatlan esküvői helyszínek

Egy másik népszerű trend ebben az évben a szokatlan esküvői célpontok. A legnépszerűbb keresések közé tartoznak az erdei esküvők, például Svájcban, vízesések, például Izlandon, a fjordok között esetleg Norvégiában.

11. Még mindig divat a vintage

A rusztikus stílust kedvelő párok biztosan odalesznek ettől a hírtől, hiszen idén is hódítanak a természetes színek, anyagok és formák az esküvői dekorációban. Ha zöld növényeket is használunk, belevihetünk egy kis greenery stílust a rusztikus, vintage hatásba.

12. Esküvő a szabadban

A rusztikus stílust kedvelő pároknak jó hír, hogy a természetes színek és a természetes formák továbbra is trendiek az esküvői palettán. A zöld növények használata és a természetközeli hangulat, a greenery esküvői stílus népszerűbb, mint valaha. A legtöbb menyasszony az esküvője tervezésekor az ideális helyszínt egy természetközeli, zöld környezetben lévő helyként írja le, ahol a násznép ünneplés közben sincs egy terem falai közé zárva.

13. Tiara, mint az igazi hercegnőknek

Tipikus hercegnős kiegészítő a tiara trendi menyasszonyoknak. Az elmúlt években gyakran váltotta ezt a klasszikus esküvői hajdíszt egy csillogó köves hajtű vagy laza fonatba tűzött virág. A tiarák visszatérése az elmúlt évek királyi esküvőinek is köszönhető. Válassz tiarát hajdísznek, ha igazán hercegnőnek éreznéd magad a nagy napon.

Fotó: pixabay.com

14. Esküvői torták kicsit másképp

A klasszikus esküvői torták helyett divatos a többszintes torony, 3-4 vagy akár többemeletes magasságban. Nem kell ragaszkodnunk már a hagyományos esküvői tortához, jöhetnek a cupcakek, mignonok, fánkok. Előnye is van a divatnak, hisz nem kell bajlódni a tortaszeleteléssel.

15. Hatalmas ültetőkártyák

Idén a nagy és feltűnő kártyák használata az igazán trendi. Talán nem olyan hangsúlyos, mint a menyasszonyi csokor virágainak a kiválasztása, de nagyon mutatós lehet az asztalokon a sok összeillő, feltűnő kártya.

16. Izgalmas asztali dekoráció

Nem muszáj a hagyományos asztaldíszítéshez és terítéshez ragaszkodnunk, csak az a fontos, hogy a tányérok passzoljanak egymáshoz színben és stílusban. Használjuk a fantáziánkat, és ne ijedjünk meg a különlegesebb mintáktól sem, egy kis rafinéria minden terítéket fel tud dobni.

17. Ezüst és krómhatás

2019-ben az ezüst és a króm összhangja váltja fel az aranyat és a rózsaszín aranyat. A csillogás marad, csak a színek változnak.

18. Exkluzív légi felvételek

A drónok megjelenése az esküvőkön sok pár számára már nem jelent újdonságot. Azonban 2019-ben egy trendi esküvőről nem hiányozhatnak a profi légifelvételek sem.

19. Menyasszonyi ruha

A menyasszonyi ruha divatját egyértelműen befolyásolja a királyi esküvők hatása. Visszatérnek a hangsúlyos, nagy ruhák, a részletgazdag és nőies jegyek, de ugyanúgy divatos lesz a visszafogottan elegáns hercegnős stílus is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

(@sleek.and.boujee) által megosztott bejegyzés, Ápr 8., 2019, időpont: 1:27 (PDT időzóna szerint)

20. Merész viselet a vőlegénynek

Az idei év izgalmas ruhadarabokat kínál a trendi vőlegényeknek. A virágminták és a finom pöttyök eddig csak önmagukban hódítottak, ám ezentúl keverhetik is őket egymással. A színeknek és a feltűnő mintáknak köszönhetően idén sokkal jobban kitűnnek majd a vőlegények a násznépből, még a koszorúslányokat is lekörözik. Ugyanakkor fontos, hogy megfelelő legyen az összhang és a színek játéka.

Fotó: rockmywedding.co.uk

21. Sötétebb színek baljós hangulat nélkül

Besüppedős hangulat, mély színek, drámai drapériák adják meg az alaphangulatot, amely ennek ellenére egy pillanatra sem baljós, inkább felülemelkedik a hétköznapokon. Merészebbeknek ajánljuk ezt a trendet.

22. Apró falatok

Az új trendek szerint legyen inkább több fogás, de annál nagyobb választékkal. A hagyományos ültetett vendéglátás továbbra is kedvenc marad a párok és vendégek körében, de a legújabb esküvői trend szerint variálhatjuk a menüt, így a hatalmas adagok helyett apró falatokkal láthatjuk vendégül a násznépet. A gusztusos falatkák garantálják a sokszínű menüt, és senkinek nem okoz majd problémát a túlevés réme, ha csak csipegetünk.

23. DIY (Do it yourself) étel- és italállomások

Az esküvői menük és a desszertek évről évre egyre kreatívabbak lesznek, a legújabb esküvői trend szerint pedig 2019-ben saját kézzel is elkészíthetjük a csokitornyokat, gyümölcstálakat,  vagy épp a bólés standot.

Fotó: www.rockmywedding.co.uk

24. Környezettudatos, műanyagmentes

Évek óta hallani zöld esküvőkről, azonban csak ez elmúlt évek riasztó hírei miatt kezdtek el egyre többen odafigyelni arra, hogy vigyázzanak a bolygóra. Ősszel Eugénia hercegnő is műanyagmentes esküvőt szervezett. Az esküvőiparág nem túl környezettudatos jelenleg, de néhány aprósággal környezetbaráttá tehető. Apróságnak tűnik ugyan, de inkább ne eregessünk például lufikat, a dekorációt pedig oldjuk meg természetes anyagokból.

25. Telefon nélküli szertartások

A fotósok egyértelmű kedvence lesz ez a trend, ha a párok megkérik a vendégeket, hogy a szertartások alatt ne fotózzanak. Az esküvői fotós és videós minden fontos pillanatot megörökít, amire aztán jó lesz visszaemlékezni, így munka közben nem zavarja őket a folyamatos kattintgatás vagy vakuzás. A vendégeknek pedig nincs más dolguk, mint hogy a párra figyeljenek, és átéljék a pillanatot.

Kiemelt kép: Kocsis Dalma

6 klasszikus esküvői babona és szokás
Babonaság bolondság, de érdemes megismerni az esküvővel kapcsolatos népi hiedelmeket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik