Győri vendéglátóhelyeken már nem kidobják, hanem összegyűjtik a kávézaccot, hogy továbbadják gazdálkodóknak vagy a cserepes virágokat nevelőknek.
A „Kávézacc ajándékba” című programról a Kisalföld írt. A Morgen Győr kávézó működtetői, Kámán Ágnes és Hargitai István állnak a háttérben és díjmentesen adják tovább a kávézaccot. A Herman Ottó utcai vásárcsarnokban az átadási és átvételi helyet a Koffeinfutár – San Paolo biztosítja az alsó szinten. A programhoz egyre többen csatlakoznak.
A kávézaccot kiskertben szórják szét, érdemes komposztként használni. A kifőzött kávé nitrogénben gazdag tápanyag, lebomlásakor értékes káliumot és foszfort bocsát ki, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz, elriasztja a csigákat, az apró rovarokat.
A környezetvédelem megtérülő befektetés is lehet amellett, hogy mindegyikünknek tennie kellene bolygónkért
– mondta Hargitai István.
Kiemelt kép: Pixabay