Kertünk-Portánk

Annyi pöfeteget talált, hogy nem bírta mindet hazavinni

Mintegy 20-22 kiló volt a labda nagyságú gombák összsúlya.

Úgy tűnik, az októberi csapadék megtette hatását a gombák világában. Legutóbb arról számoltunk be, hogy hatalmas vargányát találtak a Bakonyban, ezúttal pedig egy igazán különleges “gombavadászatról” kaptunk hírt.

Négy és fél kilós gombát találtak Seregélyes határában
Régen bukkantak ilyen nagy pöfetegre az országban.

A Zala megyei Tófejen éló Bertók László a Tófeji Új hegyen nyírta füvet, amikor a terület melletti akácosban különös fehérségre lett figyelmes: egész ligetnyi óriáspöfeteg sorakozott a fák árnyékában.

Átlagban egy gomba 2-2,5 kilót nyomott, így a hazahozott pöfetegek összsúlya 20-22 kilogramm lehetett. Ahogy a párom mondta, olyan sok volt, hogy még maradt is ott bőven

– mondta a Sokszínű vidék érdeklődésére a feleség, Bartókné Beke Erzsébet, aki a Facebookon osztotta meg a nem mindennapi élményt.

Természetesen előkerült a fényképezőgép is, a felvételeken pedig a család büszkeségei, Tímea és Adél is rácsodálkoztak a labda nagyságú gombákra, melyek rántott gombának a legkiválóbbak.

Nemrégiben egy Békéscsaba határában talált öt és fél kilós óriáspöfetegről azt mondták, hogy abból harminc ember is jóllakhatna. Nagyon laza számításaink szerint ebből a cirka 22 kilóból négyszer annyian élvezhetnék egy adag rántott gomba pompás ízvilágát. Azaz százan!

Ilyen gombát korábban csak egyszer találtak Magyarországon
A Börzsönyből került elő a második.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik