Kertünk-Portánk

Óriási hordókban kínálnak szállást az agavéültetvények között

Matices Hotel de Barricas
Matices Hotel de Barricas
A 30 hordó alakú szoba szétszórva a kék agavéültetvények között található.

Ha szereted a tequilát, akkor ez a szálláshely bizonyára elvarázsol. Ha nem, akkor is! A Hotel de Barricas, szó szerint „hordószállodának” mondható, és a mexikói Tequila város mellett található.  Ez az egyedülálló szálloda egy tequila szeszfőzde területén található, és óriási hordóként is kialakított hangulatos szobákat kínál.

A 30 hordó alakú szoba szétszórva a kék agavéültetvények között található. Ezen növényből készül a tequila, és nem véletlen a szálloda küldetése, miszerint szeretnék összekapcsolni a tequila alkímiáját az emberi érzékekkel.

Éld át a helyszín varázsát, ismerd meg a kék agavét és kortyolj  minőségi tequilát!

Nem csupán a táj az, ami elvarázsol, hanem a szálláshelyek különlegessége is magával ragadja az extrém igényekkel betérő turistákat.  Minden szoba fürdővel, wi-fivel, légkondicionálóval,  minibárral felszerelt. A különleges Extra Hordó Szoba saját jakuzzival is rendelkezik.

Matices Hotel de Barricas

Matices Hotel de Barricas

Matices Hotel de Barricas

Matices Hotel de Barricas

Mindezen túl rengeteg felfedezésre váró terület található a szálló környékén, köztük egy földalatti kocsma, amely a szálloda étterme és bárja. Hamarosan elkészül az úszómedence is, amely az agavéültetvények között helyezkedik el, és tökéletes kikapcsolódást biztosít majd, köztük a fantasztikus tequila kóstolókat is.

Matices Hotel de Barricas

Matices Hotel de Barricas

Matices Hotel de Barricas

Érdekességek a tequiláról

Nézzük, mi mindent rejt ez a dísznövényre hasonlító kék agavé, amely magas cukortartalma miatt tökéletes alapanyaga Mexikó nemzeti italának.

Első ránézésre leginkább egy dísznövény és egy kaktusz szerelemgyermekére hasonlít, a valóság azonban az, hogy a liliomfélék családjába tartozik annak ellenére, hogy felülete tüskés és igen mutatós növény. A kék agavénak nyolc évre van szüksége ahhoz, hogy teljesen kifejlődjön. Súlya ekkor körülbelül 45 kg.

Míg a legtöbb szeszesital esetében a hordó és a tárolás a mérvadó az íz szempontjából, a tequilák nagy része kivétel ez alól, hiszen a meghatározó ebben az esetben a kék agavé, valamint a készítés menete.

Mivel sok esztendőre van szükség egy – egy növény éréséhez, előfordulhat, hogy akadozik a tequila előállítása, így nem véletlen, hogy a 100% kék agavé tartalmú italok ára igen magas.  Az ital nem kerül egyből palackokba, hanem bizonyos ideig érlelik a párlatot. Ekkor az elkészült italt már a reposado, az añejo, valamint az extra añejo típusokba sorolják. A reposado kifejezés azt jelenti, pihentetett. Ezt a változatot tölgyfa hordókban tárolják legalább két hónapon át, de az is előfordulhat, hogy egy évig is pihen ilyen módon. Az anejo, vagyis az érlelt minimum egy, de legfeljebb három évig tölgyfa hordóban érlelt égetett szesz. Az extra anejo még igen fiatal kategória, mindössze 2006-ban vezették be. Mivel a tequila minősége romlik, ha négy évnél tovább tárolják hordóban, így ebben az esetben az ital átkerül egy acéltartályba, ahol még nyolc – tíz éven keresztül várja, hogy beérjenek az ízei.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik