Kertünk-Portánk

Szalonnasütésre szánt hulladék fából készültek a gyönyörű bútorok

Az alapot raklapok adják, de egy régi létra is új funkciót kapott.

Számos alkalommal írtunk ezermesterek által fából, raklapokból készített kerti bútorokról, ezúttal azonban egészen különleges remekekkel találkoztunk – mert az emberi kreativitás nem ismer határokat.

Kapcsolódó
Oázissá varázsolták a gazos kertet Ajkán
Különösen nyáron feltöltődést ad testnek és léleknek is.

A Szabadkígyóson élő Szula Sándor – ahogy ő fogalmaz, “kisvejével” Ervinnel, legnagyobb lánya barátjával – szalonnasütésre szánt hulladék fából és raklapokból alkotott bútorokkal öltöztette fel lakásukat.

Nem vallom magamat ezermesternek. Eredeti szakmám villanyszerelő, az otthonunkba készített tárgyakat hobbiból csináltam, úgy, hogy az anyag megmunkálásához előtte egy asztalos ismerősömtől kértem szakmai tanácsokat

– mondta a Sokszínű vidék érdeklődésére a fiatalember.

Akár egy profi lakberendező, minden egyes darabot Sándor felesége, Anna álmodott meg, az ő elképzeléseinek megfelelően készültek a berendezési tárgyak, a lakás szinte minden helyiségébe.

Szalonnasütéshez összegyűlt deszkákat, megmaradt laminált padlót is felhasználtam, de az alapot minden darabnál a raklapok jelentették. Ezeket először szálkatlanítottam, egyszerűen máglyával leégetve azokat, így könnyebb volt a csiszolásuk. Amikor elkészült egy-egy bútor, lazúrral kentem át, száradás után pedig mehetett a helyére

– említette a szakmai fortélyokat Sándor.

Készült előszobafal, cipősszekrény, könyvespolc – ezt a padlásfeljáró régi létrájából alkotta a férfi -, a hálószobába a franciaágy fölé rusztikus dísz és konyhasarok.

S hogy a kert se maradjon ki, Szula úr egy szabadtéri tusolót és pihenőpadot varázsolt oda, utóbbit már a megmaradt kevés fából és raklapból.

A fotók láttán egyre csak azt mondjuk, hogy le a kalappal Szula Sándor és felesége kreativitása és a gyönyörű remekművek előtt.

Kapcsolódó
Így lesz 44 raklapból bájosan pazar kerti terasz
Az előkészületek nem túl látványosak, de annál inkább a végeredmény!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik