Kertünk-Portánk

Különleges kerti sütöde a hernádi porta büszkesége

Egy kisebb táncmulatság is elférhet benne.

A Pest megyei Hernádon élő Jarábik Pál jó tíz éve álmodta portjájának udvarára azt a többfunkciós kerti sütödét, mely végül idén készült el.

A hosszadalmas készülődésnek egy oka volt: Jarábik úr olyan mestert keresett, akinek munkáiról csak jókat olvasott, és az építményekről az interneten talált fotók elnyerték tetszését.

Így talált rá a “Golden home kályhák, kandallók kemencék, téglakályhák” Facebook oldalon a kivitelezőre, Borbély Károly mesterre, aki a megrendelő elképzeléseinek megfelelően építette meg a sütödét.

Ezerötszáz darab újrahasznosított belga téglából, két hét alatt készült el a remekmű

– mondta a Sokszínű vidék érdeklődésére Jarábik Pál.

A különleges, három színárnyalatú tégla még különlegesebbé teszi a monstrumot, miként a kemence és a forgatós grill fölött cserepekből faragott díszítés is.

Kerti konyhánkat bográcsoló, sparhelt, kemence, forgatós grill, munkaasztal, hideg-meleg vizes mosogató és egy faszénnel  fűthető cserépedény alkotja, így attól függően, milyen ételt akarunk készíteni, használhatjuk bármelyiket, vagy egyszerre többet is

– említette büszkén a hernádi férfi.

Újra boldogságot tudtunk csempészni egy család életébe. Elneveztük Kamado otthonnak. Már csak a burkolás hiányzik

– posztolta a közösségi portálon a sütöde építője, Borbély Károly mester.

A fotókon jól látszik, hogy tágas hely maradt egy nagyobb étkezőasztalnak, sőt akár egy kisebb táncmulatság is elférhet benne.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik