Kertünk-Portánk

Kezdődik a kutyatartók ingyenes képzése

pixabay
pixabay
Decemberig minden kurzusra betelt a létszám.

Gazdajogsi címmel kutyatartók és leendő gazdák számára indul ingyenes képzés szeptember 25-étől a budapesti Állatorvosi Egyetem aulájában.

Kapcsolódó
Amilyen a gazda, olyan a kutyája
Gyakran az emberek nem gondolnak arra, hogy kutyájuk súlya problémát okozhat.

Az Agrárminisztérium és a Nébih Gazdijogsi programjának keretében megvalósuló kurzusokon az egyetem oktatói a Gazdijogsi nyolcrészes, eredetileg online tananyagát ismertetik a résztvevőkkel

– közölte az egyetem állatvédelmi jogi, elemző- és módszertani központja az MTI-vel.

A program célja a felelős állattartási ismeretek átadása minél szélesebb közönségnek. A december 8-áig tartó képzés 2021-ben öt alkalommal várja az érdeklődőket, hétvégenként.

gazdijogsi

A kurzusok végeztével online tudáspróbát is lehet tenni.

Szó lesz egyebek mellett a kutyaválasztás szempontjairól, az állat neveléséről, táplálásáról, viselkedési problémáiról, de anatómiai, élettani és egészségügyi alapismeretket is elsajátíthatnak a résztvevők. Az egyetem oktatói közül Tóth Szabina, Lorászkó Gábor, Fekete Sándor György, Vámosi-Nagy Nóra, Sátori Ágnes, Vetter Szilvia és Balya András tart képzéseket.

A kétnapos kurzusokra alkalmanként száz ember jelentkezését várták, a program weboldala szerint azonban az idei 5 képzés létszáma már betelt.

Ha a járványhelyzet alakulása nem tenné lehetővé a személyes jelenlétet, a kurzusok webkonferencia formájában lesznek elérhetők

– olvasható a tájékoztatóban.

Kapcsolódó
3 millió gazdás kutya él Magyarországon
Kutyatartásban az élen járunk, de a megfelelő gondoskodást még tanulnunk kell.
Olvasói sztorik