Kertünk-Portánk

Valóságos botanikus kert övezi a 16 emeletes épület otthonait

Fotó: MAD architect
Fotó: MAD architect
Nem csupán az élet szeretetét hirdeti, hanem a természettel való közös együttélésre motivál.

A fenntartható építészetet ismerjük egy ideje, a biofil tervezés pedig ennek folytatása. Olyan tereket hoz létre, melyek az azokat használó embereket szolgálják. Igyekszik kibékíteni az ellentéteket a természet és az épített környezetünk között, tudatos harmóniára törekszik, ezáltal kapcsolódik a tudatos életmódhoz, felelős, tudatos kialakításokra, vásárlásokra ösztönöz.

Az élet szeretetét hirdeti, és a természettel való közös együttélésre motivál. Ennek tökéletes példája a most épülő toronyépület Denverben.

Fotó: MAD architect

A MAD architects tervezésében megvalósuló projekt az első bérbeadási céllal épített ingatlan lesz  Észak-Amerikában. A  nem mindennapi épület célja a városi élet újradefiniálása,  az épített és a természetes környezet közötti összhang megteremtése – írja a designboom.

A 16 emeletes épület 187 bérelhető lakást tartalmaz majd, mindemellett bámulatos zöldövezetet, botanikai különlegességeket kínál majd az ott lakóknak,  beleértve a kis kerti tavakat, csobogókat és az emeleteken áthaladó, parkosított, ösvényszerű sétányt. További látnivalók közé tartozik a hatalmas tetőterasz medencével, kerttel és egy gyógyfürdővel, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Sziklás-hegységre.

Fotó: MAD architect

A torony legmeghatározóbb eleme egy 10 emeletes parkosított hasadék. A tervezők Colorado változatos domborzati formáiból merítettek ihletet, a sziklás hegycsúcsok, a kanyonok nem csak visszaköszönnek az épület különös formáján, hanem tökéletesen beleolvadnak a környezetbe, a természeti tájba. A projekt várhatóan 2023 végén fejeződik be.

Fotó: MAD architect

Kevin Ratner a projekt egyik vezetője így nyilatkozott:

 Ez az újszerű megoldás jó példa arra, hogyan éljünk, miként vegyük körül magunkat a természetközeli elemekkel, és hogyan hozzuk be a természetet otthonunkba, ahol az autentikus, biofil élmények és a kényelem tökéletes harmóniát alkotnak.

Fotó: MAD architect

Ma yansong, a MAD alapítója és fő partnere így folytatta:

Ha a modern városokat ember alkotta tájnak tekintjük a földön, akkor kanyonokat, erdőket, patakokat és vízeséseket kell terveznünk, természetté alakítva a betonderdőket.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik