A sokak által kedvelt szigetvári paradicsom az év kilenc hónapjában kapható, március elejétől egészen november végéig.
Az országosan kedvelt paradicsomot magas színvonalú technológiával, szigorú szabályok mellett termesztik Szigetváron a Szeszico Kft. kertészetében, a fogyasztók pedig alig várják, hogy megjelenjen a piacokon.
A Pécsi Vásárcsarnokban a napokban több pulton megjelent a kedvelt finomság, írta piaci körképében a Bama.
Ha a tavalyihoz hasonlítjuk az árakat, akkor elmondhatjuk, hogy egyes termékeknél jelentősen emelkedtek
– olvasható a tudósításban.
A drágulás elérte a szigetvári paradicsomot is. A lap statisztikája szerint míg tavaly egy kilót 890 és 1290 forint közötti áron adtak, addig most most közel 200–300 forinttal kerül többe.
A szigetvári paradicsomot a térségben található termálvízzel fűtött üvegházakban termesztik, gondozásuk során biológiai növényvédelmet alkalmaznak, ennek köszönhetően kemikáliáktól mentes a termés.