Kertünk-Portánk

Permakultúra a kertben: együttműködés a természettel

pixabay
pixabay
Így változhat földi paradicsommá a kertünk.

Egyre többen fordulnak a kertészkedés felé, közülük sokan érdeklődnek a természetközeli gazdálkodás iránt. Jó hír számukra, hogy a Cser Kiadó gondozásában áprilisban hasznos olvasmány kerül a könyvesboltokba.

Kapcsolódó
Kertészkedés kert nélkül
Hasznos kertészkedési praktikák erkélyhez, teraszhoz, ablakpárkányhoz.

Ulrike Windsperger: Permakultúra Kézikönyv – Együttműködés a természettel című munkája az alapoktól kezdve beavatja az érdeklődőket a permakultúra rejtelmeibe.

A permakultúra egy életszemlélet, ezen belül a természetközeli kertészkedés lehetőségeinek tárháza. Ha a természet évezredek alatt kialakult törvényeit követjük, mérsékelni tudjuk a klímaváltozást, a növény- és állatfajok kihalását.

A természet forrásait használva erősítjük a faji sokféleséget, időt takarítunk meg a kertgondozási munkákban, és hamarosan földi paradicsommá változik a kertünk.

A könyvben konkrét példákon tanulmányozhatjuk, hogy kertünket hogyan kell a permakultúra alapelvei szerint a legmegfelelőbben kialakítani, milyen elemeket érdemes beletervezni, és ezek között milyen kapcsolatrendszert fedezhetünk fel

– olvasható a kiadó ajánlójában.

Részlet a könyvből

Sok mindent megtanulhatunk a talaj minőségéről és fontosságáról, a jelzőnövényekről, a biológiai növényvédelemről és még sok minden másról, a szerző részletesen foglalkozik a komposztálás korszerű módszereivel is.

Kapcsolódó
Egyre népszerűbb hazánkban a vegyszermentes kertészkedés
Ideje az életmódváltásnak a kertekben is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik