Kertünk-Portánk

Hatalmas tökkel büszkélkedhet kertjében egy sántosi fiú

illusztráció/pixabay
illusztráció/pixabay
Teherautóval szállítják majd az országos versenyre.

Gigatök termett Keresztes Martin sántosi kertjében. A fiatalember öt éve kezdett el foglalkozni a növénnyel, idei termése lehet az eddigi legnagyobb, már meghaladta a 150 kilót a súlya, írta a Sonline.

Kapcsolódó
Több mázsás gigatököket termeszt egy alföldi gazda
Kettőt most kiállítottak: a nagyobbik 527, a kisebbik 480 kilós.

Hálóval védi a nagy hőségtől Keresztes Martin az óriástököt, még fehér vászonnal is letakarta.

Nagyon oda kell figyelni nem csak a fény mennyiségére, hanem a vízre is, ugyanis, ha túlöntözőm, akkor megrepedhet. Naponta több órát foglalkozom vele

– mondta a portálnak a sántosi fiatal, aki öt éve kezdett el foglalkozni töktermesztéssel, és a kaposvári piac tökversenyén már többször állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Két évvel ezelőtt volt a legnagyobb termése, a tök elérte a 150 kilót, de az idei még nagyobbnak tűnik. Több hozzáértő biztatja, hogy ha odafigyeléssel mindent megad a növénynek, az akár elérheti a 300 kilós súlyt is.

A mostani már meghaladta a 150 kilónyit. Október elsején lesz az országos tökverseny, arra szeretnék nevezni, bízom benne, hogy addig még sokat fog nőni

– említette a fiatal termelő.

Több ember kell majd, mire a gigatermést elszállítják a verseny helyszínére, de sok helyi segítségére számíthat, akik nem csak megcsodálják, hanem felrakják a teherautóra is az óriástököt.

Kapcsolódó
Turistalátványosság lett a 215 kilós sütőtök
A gazda 2018 szeptemberében ültette el a magokat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik