Nevében az ereje, legyen otthonunkban pénzlevelű pilea

Szerencsés, gazdagságvonzó növénynek tartják, ráadásul a gondozása is egyszerű.
Kapcsolódó cikkek

A Pilea Peperomioides (pénzlevelű pilea), más néven kínai pénznövény, pénzvirág, ufónövény, missziónövény, palacsintanövény vagy csak Pilea  örökzöld évelő, pozsgás növény. Eredeti élőhelyén, a kínai Jünnan tartományban már csak igen kis állományban fordul elő, éppen ezért a pontos lelőhelyet nem is fedik fel a nyilvánosság előtt.

A Pilea népszerűsége az elmúlt években csak nőtt, és továbbra is az egyik legkeresettebb szobanövény maradt.

Az emberek különös, kerek alakú levelei miatt választják, és a feng shuiban is szerencsés, gazdagságvonzó növénynek tartják .

Őshonos élőhelyeiken nem könnyű megtalálni, mivel a vadonban veszélyeztetett faj. Gyakori szaporításuk és beltéri növényként való termesztésük azonban azt jelenti, hogy összességében nem mutatja a kipusztulás jeleit.

A pénzvirág termesztése során néhány tényezőt érdemes figyelembe venni, hogy optimálisan fejlődhessen. Meg kell győződni arról, hogy megfelelő mennyiségű vizet, világítást  és talajt biztosítsunk a növekedéséhez.

A pilea gondozása

Gyakori problémák és megoldásuk

Hogyan kell szaporítani?

Szerencsénk van, mert ezeket a szobanövényeket könnyű szaporítani. Jó gondozás mellett ez a növény sok évig élhet, és elegendő utódot hoz, hogy barátainkkal megoszthassuk.

A növények szaporításának többféle módja van , de a Pilea esetében a következő módszer a legegyszerűbb:

óvatosan ássunk körülbelül 5 cm mélyre az ujjunkkal, és vegyük ki a az új hajtást a talajból az anyanövény gyökerei közül. Használhatunk kést is, de legyünk óvatosak, ne rángassuk.

Ültessük a “babanövényt” egy földdel teli cserépbe, és a szokásos módon öntözzük meg. Körülbelül egy hónapon belül már láthatjuk a kis újoncok növekedését.

Kapcsolódó
7 növény, ami pozitív energiával tölti meg otthonunkat
Egyes cserepes növények új energiákat adhatnak, ami egy fárasztó, feszült nap után nagy segítség lehet.