Kertünk-Portánk

7 növény, ami pozitív energiával tölti meg otthonunkat

Pexels.com
Pexels.com
Egyes cserepes növények új energiákat adhatnak, ami egy fárasztó, feszült nap után nagy segítség lehet.

A pozitív energia az otthonunkban szükséges ahhoz, hogy egészségesek, boldogok legyünk, és tovább éljünk. Hiszen csak akkor élhet valaki boldog és egészséges életet, ha az otthona pozitív hangulatú. Ehhez sok minden hozzájárulhat, többek között a növények is.

Számos olyan növény létezik, ami pozitivitást, pozitív hangulatot hozhat otthonunkba. Ezenkívül pedig az otthoni cserepes növények eltávolíthatják a negatív energiákat, és teljesen új létérzetet is adhatnak, ami egy fárasztó, feszült nap után nagy segítség lehet.

Íme néhány olyan növény, ami biztosan hozzájárul ahhoz, hogy az otthonunk tele legyen pozitív energiával.

Aloe vera

Pexels.com

Az aloe verát mindenki ismeri, hiszen köztudottan elképesztő gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Az aloe vera arról is ismert, hogy képes eltávolítani a szennyező vegyszereket a légkörből és megtisztítani a levegőt, ezért a lakás bármely részén tartva javítja a belélegzett levegőt.

Egyesek szerint az aloe vera elnyeli a negatív rezgéseket, amelyek barna foltok formájában láthatók rajta. Ez a nedvdús növény hatékonyan befolyásolja a hangulatváltozásokat és elősegíti a boldogságot is.

Vitorlavirág

Unsplash.com

A vitorlavirág segít javítani a levegő minőségét otthonunkban. Sokan úgy vélik, hogy az egészségnek is kedvez, csökkenti az asztma és a fejfájás esélyét. Ez a növény a nyugalmat és a békét szimbolizálja. Ezzel együtt pozitív energiát sugároz és megtisztítja a levegőt.

A vitorlavirág nagy előnye, hogy gyenge fényviszonyok között is növekedhet, így a hálószobában vagy a fürdőszobában is elhelyezhető. Ráadásul ránézni is jó, hiszen kimondottan tetszetős növény.

Kaktusz

Pexels.com

A „Ne ítélj meg egy könyvet a borítója alapján” mondás igaz a kaktuszra is. Sok ember negatív véleménnyel van  erről a gyönyörű növényről a rajta lévő tövisek miatt, pedig nem kellene. Valójában ez a szobanövény a pozitív hangulatok erőműve.

Nemcsak a komorság, hanem a szorongás elleni küzdelemben is segít. Ami miatt még jó választás lehet, az az a képessége, hogy az otthonunkban lévő elektronikus eszközök elektromágneses energiáját elnyeli.

Jázmin

Pexels.com

A jázmint főleg gyönyörű virágai miatt ültetik. Az egészséges kapcsolatokat elősegítő és erősítő növény minden bizonnyal a mentális egészség erősítője. Sokan úgy vélik, hogy ez a gyönyörű növény képes a megtört szívek javítására is.

Illata megduplázza a pozitív hatást azáltal, hogy megnyugtatja a stresszes elmét és stimulálja az energiát. A növény mindenféle pozitív energiát táplál, ha beltérbe helyezzük egy déli fekvésű ablak közelében.

Bambusz

Pexels.com

A bambusz a pozitivitás növénye, a tisztaság és az élet jelképe. Boldogságot és nyugalmat nyújt azáltal, hogy távol tartja a féltékenységet. A kevés gondozást igénylő növény emellett a szerencsét is szimbolizálja. Valószínűleg harmóniát és jólétet hoz az életbe.

A szoba bármely sarkában tartható, ahol kevés a fény. Ügyelni kell arra is, hogy legalább egy hüvelyknyi friss vízben tartsuk.

Eukaliptusz

Pixabay.com

Sok a környezetben a gyűlölködő ember és a negatív hangulat? Ilyenkor kell a környezetünkbe az eukaliptusz. Ez a növény elősegíti a károk elhárítását és a jólét előmozdítását. Ezzel együtt tökéletes növény arra, hogy pozitív energiát kapjunk.

A munkahelyen az eukaliptusz növelheti a termelékenységet és az összpontosítást is.

Bazsalikom

Pixabay.com

Sokan úgy gondolják, hogy a bazsalikom gyógyító hatással van a légkörre, amely kitisztítja a ház negatív energiáját és pozitív hangulatokat hív elő. A bazsalikom a lakásban azonnal megnyugtat. Ezen kívül állítólag a jólétre is hatással van.

A pozitív hatású növények közé sorolható még a levendula, az orchideák, a rozmaring, kakukkfű is. Mindegyik jelenléte hozzájárulhat ahhoz, hogy jobb legyen a hangulatunk.

Kapcsolódó
5 strapabíró szobanövény, amely az otthon dísze lehet
Csodásan mutatnak otthonunkban akkor is, ha kevesebb vizet vagy napfényt kapnak.
Olvasói sztorik