Kertünk-Portánk

Egy otthon, ahol tökéletes összhangba került az antik báj és a modern luxus

Ana Engelhorn
Ana Engelhorn
A felújítás izgalmas kihívást jelentett, a végeredmény pedig lenyűgöző lett.

A XVI. századi katalán parasztház azon kevés megvalósult otthonnak mondható, ahol a ház tulajdonosa és a kivitelező tökéletes összhangban, együtt álmodták meg az átalakulás minden mozzanatát. Az eredmény pedig önmagáért beszél.

Az enterier tervező, Ana Engelhold feladata volt, hogy a modern 21. századi luxus mellett megőrizze a ház eredeti varázsát.

A hosszú, gazdag történelemmel rendelkező tornyok nemzeti védelem alá kerültek, ezért figyelmüket a főépületre kellett összpontosítaniuk. Minden lépés gondos tervezést igényelt.

Arra koncentráltunk, hogy egy három hálószobás házat hozzunk létre eredeti anyagok felhasználásával, és kiemeljük a történelmi jellegzetességeket, mint például a földszinten a kőpadlót, az emeleten pedig az antik tölgyfa deszkákat.

Kiemelték az ingatlan magas mennyezetét, így nagy, szellős szobákat hoztak létre, amelyek a beltérben is megjelenítik a spanyol vidéket.

Ana Engelhorn

Ana Engelhorn

Ana Engelhorn

A kiváltságos környezetet maga a ház is determinálja, rusztikus elemeivel, bizonyos modern, klasszikus és vintage vonásokkal, amelyek együttes hatása teszi igazán elbűvölővé a házat.

Szeretjük a követ. Kő a szabadban a padlón, és igen, a falakon és a mennyezeten is. Ez a ház előszeretettel tisztelte a hagyományos köveket, ami  karaktert ad a külső falaknak, és a ház minden helyiségének. Lágy tónusú kő, amely távolról sem durva környezetet teremt, hanem a letisztult tereket részesíti előnyben.

Még az olyan kőelemeket is, mint a kandalló elképesztő szaktudással és ízléssel illesztették az étkezőbe, ezáltal látványos hatást kölcsönöz az étkezőnek a különleges csillárral és a zöld külsővel kommunikáló ablakokkal.

Ana Engelhorn

A falak gyönyörűek, de a mennyezet felülete sem kevésbé, ezért úgy döntöttek, hogy tiszteletben tartják a régi fagerendákon alapuló építkezést, ami a ház egyes helyiségeiben a téglamennyezettel is harmonizál. A fagerendák a rusztikus dekoráció jellegzetes ismertetőjegyei, amelyek ferde mennyezeteken is növelik esztétikai értéküket.

Ana Engelhorn


Kétségtelenül nem lenne összhang és harmónia, ha nem a kiválasztott bútorokat választották volna, melyek tökéletesen illeszkednek a történelmi parasztházhoz. Nagyon ízléses klasszikus bútorok, modern vonásokkal. Kifogástalan megjelenésű, a rusztikus stílust kiemelő, sőt helyenként a vintage hangulatú bútorok, mint a lekerekített vonalú komód vagy a kovácsoltvas ágyszerkezetek teszik tökéletessé az összképet.

Ana Engelhorn

A merész, kortárs vonások, mint például a krómozott fürdőszobai szerelvények és a modern műalkotások a 21. századba engednek bepillantást, elegáns megjelenést kölcsönözve az antik báj és a modern luxus között. A lámpák  klasszikus vonalat követnek, amelyek bizonyos helyiségekben nagyon jól kombinálhatók a bútorokkal, például a nappaliban.

A ház összes szobája közül talán a leggyönyörűbb a fürdőszoba. Egy valóban impozáns helyiség , amely követi a ház többi részének összes építészeti elemét, de olyan klasszikus darabokat is tartalmaz, mint az a szabadon álló fürdőkád.

Ana Engelhorn


A tükrök is erőteljes díszítőelemek. Ezen meggondolásból tiszteletben tartották a felújított régi építményeket, amelyek lelket adnak minden térnek, amelyben elhelyezték őket.

Szerethető a dupla mosdó az egyszerű vonalaival, nagy tükörével és márványburkolatával, amelyek növelik a klasszicizmust a ház ezen terében. Bár a fa padlóburkolat kényes anyag lehet egy párás környezetben, de speciális kezelésekkel ma már ez is orvosolható.  A hatás, mint látjuk, bámulatos.

Ana Engelhorn

Ana Engelhorn
Kapcsolódó
Kényeztető nyugalom az óceán közepén
Lenyűgöző vendégház, ahol garantált a feltöltődés.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik